Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:46 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În atenţia polițiştilor! Aveți dreptul de a purta cioc, barbă, plete și tatuaje!

ro

25 Mar, 2016 01:13 14300 Marime text
Sindicatului Poliţiştilor din România „Diamantul“ susţine într-un mesaj pe pagina de Facebook că „ nu există lege (ca norma editată de Parlament) care sa interzică bărbaţilor agenţi de poliţie/funcţionari publici să vină la serviciu nebărbieriţi, cu cioc, barbă, cu păr lung, tatuaje, aşa cum nu există lege care să interzică femeilor agenţi de poliţie să-şi vopsească părul“.
Redăm integral comunicatul președintelui Sindicatului:
 
”În atenţia bărbaţilor poliţişti ! Dreptul de a fi “ nebărbierit”, de a purta cioc, barbă, plete şi tatuaje !
Aveţi dreptul să veniţi la serviciu nebărbieriţi, cu cioc, barbă şi par lung, tatuaje? Există norme care să reglementeze formă şi dimensiunea acceptată a acestor “podoabe” bărbăteşti?
Deşi au trecut peste două decade de la revoluţie, în Poliţia Română, în special la structurile de ordine publică, mai supravieţuieşte încă ideea păguboasă de sorginte securisto-miliţienească potrivit căreia în special agenţii de poliţie în uniformă nu pot veni la serviciu nebărbieriţi, cu cioc, barbă, cu par lung sau cu tatuaje.
Pentru ştiinţă dvs, nu există lege (că norma edictată de Parlament) care să interzică bărbaţilor agenţi de poliţie/funcţionari publici să vină la serviciu nebărbieriţi, cu cioc, barbă, cu par lung, tatuaje, aşa cum nu există lege care să interzică femeilor agenţi de poliţie să îşi vopsească părul.
Toate sunt manifestări ale drepturilor fundamentale la libertate de exprimare şi la viaţă privată, drepturi care nu pot suferi îngrădiri decât în condiţiile art. 53 din Constituţie, prin “lege” (şi nu prin eventuale ordine şi instrucţiuni ale ministrului MAI) şi doar “ dacă este necesar într-o societate democratică”.
Trebuia să amintim şi că prigonirea celor cu barbă şi plete a fost specifică statului poliţienesc şi securist condus de Nicolae Ceauşescu.
Pletele şi barbă erau caracteristici ale membrilor curentului “hippy” (anii 60-70, apărut iniţial în SUA că formă de opoziţie la războiul din Vietnam şi propagat rapid pe toată planetă, inclusiv în ţările comuniste).
Valorile “hippy “ erau într-o puternică contradicţie cu valorile statelor comuniste, motiv pentru care personalul miliţiei şi securităţii era angajat serios în lupta împotriva “infractorilor” cu barbă şi plete.
Un cetăţean al României ceauşiste avea nevoie de motive justificate pentru a purta barbă şi plete, aşa cum vedeţi în foto de mai jos.
În încheiere, trebuie să conştientizaţi că acuzele din partea şefilor ierarhici că nu sunteţi “bărbieriţi” sunt doar manifestări ale unei conduite ilicite de hărţuire a inferiorului ierarhic şi denotă doar incultură, ignoranţa şi incompetenţa acuzatorilor!
Iar pentru aceste fapte de hărţuire, aveţi dreptul de a solicita tragerea la răspundere disciplinară a acestor descendenţi ai miliţiei şi securităţii.
Emil Păscuț, preşedinte SPR Diamantul”.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii