Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:31 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 4. Caz de toxiinfecţie. Restaurant din Mamaia, închis Şedința Colegiului Prefectural. Iată ce rapoarte vor fi prezentate (galerie foto)

ro

21 Jul, 2016 13:14 3024 Marime text
În sala de ședințe a Prefecturii Constanța se desfăşoară ședința Colegiului Prefectural. Pe ordinea de zi se află mai multe subiecte, unul dintre acestea referindu-se la activităţile desfăşurate pentru creşterea gradului de siguranţă în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar, în anul şcolar 2015-2016. Acest raport este prezentat de Adrian Rapotan.
 
De asemenea, Zoia Gabriela Bucovală, de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, prezintă un raport privind desfăşurarea anului şcolar 2015-2016.
 
Ion Bogdan, director executiv RN a Pădurilor Direcţia Silvică Constanţa, prezintă o sinteză a acţiunilor desfăşurate pentru menţinerea integrităţii fondului forestier naţional, cât şi campania de împăduriri şi producţia de puieţi forestieri în semestrul I 2016.
 
Mai departe, lt.col. Daniel Gheorge Popa, de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa prezintă un raport cu rezultatele ce au decurs din controalele efectuate pe linia prevenirii incendiilor în semestrul I 2016.
 
Totodată, va fi prezentată o analiză a activităţilor de control desfăşurate până în prezent pe litoral de către serviciile publice deconcentrate. Această analiză va fi prezentată de către Cristina Schipor, Radu Cornel şi Geronimo Brănescu.

UPDATE 4, ora 14.00

Cornel Radu, de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, a spus că „în timpul Comandamentului Litoral 2016 au fost efectuate 731 de controale, fiind aplicate 148 de amenzi, în valoare de 589.000 de lei”. De asemenea, au fost înregistate 60 de sesizări din partea consumatorilor.

UPDATE 3, ora 13.39

DSP Constanţa transmite că pe litoral inspectorii au efectuate 168 de controale în unităţi de alimentaţie publică, la hoteluri şi tabere şcolare. Au fost amendate 18 unităţi de alimentaţie publică, trei unităţi de cazare, două tabere. S-a înregistat şi un caz de toxiinfecţie alimentară în Mamaia, la o unitate de alimentaţie publică. Valoare amenzilor se ridică la 18.200 lei.
 
De asemenea, DSVSA Constanţa spune că a efectuat controale la 827 de unităţi, fiind aplicate 75 de amenzi în valoara de 79000 de lei. A fost suspendată activitatea restaurantului din Mamaia, unde a fost cazul de toxiinfecţie, precum şi activitatea unui fast food din Techirghiol.

Activitatea celor două unităţi a fost suspendată până la remedierea nergurilor constatate. Menţionăm, în acest context, că doi copii care au mâncat la restaurantul din Mamaia au suferit toxiinfecţii alimentare. Reprezentanţii DSP Constanţa vorbesc despre un focar de infecţie fără germeni identificaţi la acel restaurant. Totodată, în trimestul 2 al anului, au mai fost identificate şase focare de toxiinfecţie alimentară în cazul unor familii ce-şi păstrau alimentele în condiţii necorespunzătoare.

UPDATE 2, ora 13.32

Daniel Gheorge Popa, de la ISU, a făcut un apel către toţi şoferii să nu mai arunce ţigări aprinse pe marginea drumului, deoarece acestea provoacă incendii la mirişti.

UPDATE 1, ora 13.21
  

În cadrul conferinţei, Adrian Rapotan a declarat că, în anul şcolar 2015-2016, în şcoli au fost înregistrate 69 de infracţiuni. Dintre acestea, 34 fiind acte de violenţă între elevi, iar 33, furturi.

Pe de altă parte, Gabriela Bucovală spune că, în urma primelor repartizări computerizate la liceu din cele 6212 de locuri au fost ocupate 5464. Pentru cea de-a două şi a treia repartizare mai sunt disponibile 748 de locuri.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii