Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:27 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În 2015, Parlamentul a legiferat 13 zile festive

ro

31 Dec, 2015 18:21 1554 Marime text
 
Parlamentul României a adoptat în acest an 13 legi care instituie zile festive sau zile naționale. Pe ordinea de zi a Camerei Deputaților se află încă proiectul de lege care declară data de 19 noiembrie drept Ziua Bărbatului.

Printre sărbătorile declarate prin lege se numără ziua de 21 martie — Sărbătoarea Sosirii Primăverii (Nawrez) pentru membrii minorității tătare turco-musulmane din România.

O altă lege adoptată de parlamentari prevede că data de 28 noiembrie este declarată Ziua Bucovinei, dată la care s-a proclamat alipirea acestei provincii la Patria Mamă.

Data de 14 noiembrie a fost declarată prin lege Ziua Dobrogei. Pe de altă parte, Ziua Națională a Costumului Tradițional Românesc va fi serbată în fiecare an pe data de 16 mai. Ziua Românilor de Pretutindeni se va sărbători, în fiecare an, în ultima duminică a lunii mai. O lege în acest sens a fost adoptată în acest an de către Parlament și promulgată de președintele Klaus Iohannis.

O altă sărbătoare declarată prin lege este Ziua egalității de șanse între femei și bărbați, marcată la data de 8 mai, având drept scop promovarea egalității de șanse între sexe ca parte integrantă a politicii sociale.
 
Sursa foto: rfi.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii