Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:14 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Împuşcată în cap cu un Tokarev Un fost angajat al MAI a tras din greşeală în soţia sa

ro

29 Mar, 2012 07:04 1761 Marime text

img_0399.jpgTragedie într-o familie din Techirghiol, judeţul Constanţa. O femeie a fost împuşcată, accidental, de soţul ei, cadru MAI, fost lucrător al Centrului Medical al MAI din Judeţul Constanţa. Bărbatul era pensionat din 2001. În prezent, individul este audiat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Soţia lui se află internată în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, iar medicii sunt rezervaţi cu privire la şansele sale de supravieţuire. Dacă victima va muri, încadrarea juridică a faptei sale se va schimba. În faţa procurorilor constănţeni, fostul cadru MAI a declarat că este şocat de cele întâmplate şi că regretă faptele.  

Incidentul a avut loc aseară, târziu.

 Din primele informaţii se pare că a fost vorba despre un accident. Bărbatul, care a fost cadru al Ministerului Administraţiei şi Internelor, a manevrat greşit arma, un pistol Tokarev TT, de 7,62 mm, care s-ar fi descărcat şi a nimerit-o pe femeie în zona capului. Imediat după tragedie, el a sunat la telefonul de urgenţă 112 şi a chemat Salvarea. 

UPDATE

Cei doi locuiesc în Constanţa, dar îşi construiesc o casă în Techirghiol. La un moment dat, se pare că soţia ar fi auzit un zgomot afară, iar soţul a ieşit, cu arma în mână să vadă dacă este cineva în curte. De aici nu se mai ştie ce s-a întâmplat şi cum a ajuns ca glontele să o lovească pe femeie.

 Bărbatul are 64 de ani şi a ieşit la pensie în anul 2001, anterior fiind angajat al Centrului Medical al Ministerului Administraţiei şi Internelor al Judeţului Constanţa.

UPDATE 1

Se pare că starea femeii este foarte gravă. Femeia Ea se află internată, este în stare gravă, pe secţia de Reaminare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Pacienta este în şoc hemoragic, şi este ventilată mecanic. Medicii deocamdată nu se pot pronunţa asupra şanselor ei de supravieţuire.

UPDATE 2

La acest moment, bărbatul este audiat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, în urmă cu aproximativ jumătate de oră primind ordonanţă de reţinere. În faţa anchetatorilor, fostul cadru MAI a precizat că recunoaşte şi regretă comiterea faptei, declarând că se află în stare de şoc. Arma cu care a fost împuşcată victima este un pistol Tokarev TT, de calibru 7,62 mm.

UPDATE 3 

 Potrivit unor surse, bărbatul şi-ar fi început cariera în cadrul Poliţiei de Frontieră ca şi medic veterinar, iar câţiva ani mai târziu s-a transferat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, desfăşurând activităţi ca şi medic veterinar. Aceleaşi voci mai spun că bărbatul se ocupa de câinii poliţiştilor.

UPDATE 4

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au apreciat în urma audierilor că fapta ar fi fost comisă cu intenţie de către fostul cadru MAI, sens în care l-au pus sub acuzare pentru tentativă de omor calificat, comisă asupra soţiei. El le-ar fi zis textual procurorilor „Am apăsat pe trăgaci“. În prezent, pe numele său este emisă o ordonanţă de reţinere valabilă 24 de ore, urmând să fie prezentat astăzi judecătorilor cu propunere de arestare preventivă, pentru 29 de zile.

UPDATE 5  

Conform unor surse bine informate, bărbatul se numeşte Gheorghe Anton Stroe şi are 65 de ani. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii