Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Împuşcat mortal de trupele de intervenţie, după ce atacase un poliţist cu furca

ro

31 Jul, 2016 14:58 4076 Marime text
Un barbat de 64 de ani, cunoscut pentru comportamentul violent si problemele psihice, a murit, in noaptea de sambata spre duminica, la spital, dupa ce a fost impuscat de trupele de interventie solicitate sa intervina pentru a aplana un conflict, in Rasnov, barbatul atacand politistii cu o furca, informează hotnews.

Incidentul s-a petrecut sambata, dupa ce o vecina a barbatului de 64 de ani a sunat speriata la serviciul de urgenta 112 si a cerut ajutorul dupa ce acesta a intrat in curtea ei cu un cutit cu scopul de a-i taia furtunul de la pompa de apa.
 
Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Brasov, comisar sef Liviu Naghi, barbatul este cunoscut ca avand probleme psihice si comportament violent.
 
„Un echipaj de politie si o ambulanta au sosit la locul indicat, iar barbatul a amenintat cu o furca politistii si personalul ambulantei. Prin urmare a fost solicitat ajutorul agentilor de la Serviciul pentru Actiuni Speciale“, a spus Naghi.
 
La sosirea echipajelor, barbatul a fugit in podul casei de unde a aruncat cu pietre si bucati de tigla in politisti, iar apoi a coborat cu doua furci si un cutit.
 
„Agentii au folosit mai multe spray-uri lacrimogene si butelii de gaz pentru a-l opri pe barbat, a fost somat sa se opreasca, insa acesta l-a atacat cu o furca pe unul dintre agenti, intepandu-l in zona pieptului. Agentul insa a fost protejat de vesta din dotare. Un alt politist a executat apoi un foc cu arma din dotare catre agresor pentru a-si salva colegul“, a precizat purtatorul de cuvant al IPJ Brasov.
 
Barbatul a fost impuscat in fesa, iar glontul i-a ajuns in abdomen. El a transportat de urgenta la Spitalul Judetean Brasov, in stare grava, unde a fost operat, insa a pierdut mult sange, fiindu-i afectata artera principala, iar in cursul noptii a murit.
 
Cazul a fost preluat de Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov.
 
In 2010, barbatul a mai atacat un agent de politie solicitat sa intervina pentru a aplana un conflict, politistul fiind ranit de agresor. 

Pe numele acesuia a fost deschis atunci dosar penal, insa nu s-a luat nicio masura impotriva lui, tinand cont ca nu avea discernamant, potrivit sursei citate.

Sursa: hotnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii