Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:37 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Impozite atat pe tichetele de masa si cadou, cat si pe tichetele de cresa si plati compensatorii

ro

26 May, 2010 13:05 1496 Marime text

Tichetele de masă şi cadou, dar şi cele de creşă, de vacanţă, precum şi plăţile compensatorii vor fi incluse în categoria veniturilor salariale şi impozitate, impunere din care Guvernul estimează că va obţine încasări bugetare suplimentare de aproape 400 milioane lei.Noile impozite sunt prevăzute într-un proiect de ordonanţă de urgenţă privind modificarea Codului Fiscal.

Documentul prevede includerea în veniturile salariale a contravalorii tichetelor cadou, tichetelor de creşă, tichetelor de vacanţă şi tichetelor de masă, precum şi a plăţilor conpensatorii, dar şi a veniturilor din salarii obţinute ca urmare a activităţii de creare de programe de calculator. La finalul întâlnirii cu premierul Emil Boc, de săptămâna trecută, patronatele anunţau că propunerea lor ca pentru activitatea în IT să nu fie aplicat impozit pe venit a fost acceptată.

Conform documentului, va fi eliminat plafonul de venit neimpozabil de 600 lei pentru câştigurile din jocuri de noroc si va fi unificată cota de impunere a acestor venituri la 25%. Cota de impunere a venitului obţinut din jocuri de noroc va fi majorată de la 20% la 25% pentru persoane nerezidente.

În acelaşi timp, va fi abrogat articolul din Legea educaţiei fizice şi sportului referitoare la opţiunea acordată sportivului profesionist, care a încheiat cu o structură sportivă o convenţie civilă, de a i se asigura, la cerere, participarea şi plata contribuţiei la un sistem de pensii, public şi/sau privat.

Sursa: mediafax.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii