Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:09 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Teste" pe spinarea poporului Impozitarea bacșișului a fost "o experienţă, nu un eşec"

ro

18 May, 2015 20:33 1845 Marime text
 
Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a declarat, azi, în plenul Camerei, la "ora ministrului", că impozitarea bacşişului şi a fost "o experienţă, nu un eşec" şi a renunţat la ea. Discuțiile au avut loc la solicitarea grupului popular şi democrat, în cadrul "orei ministrului", prevăzută pe ziua de luni în noul regulament al Camerei.
 
"Această idee, a impozitării bacşişului a apărut în 2012, măsura a fost adoptată acum în contextul binecunoscut al controlalelor ANAF, mai precis atunci când se găseau în case de marcat diferenţe de bani nefiscalizate. Întreaga piaţă era nemulţumită de închiderea firmelor, aşa că am optat pentru această soluţie. Important este faptul că nu a fost o măsură pentru a mări taxele la buget, ci pentru a rezolva o problemă punctuală. Implementarea măsurii convenită cu reprezentanţii industriilor cu profil a ridicat şi alte nemulţumiri, iar pentru a le rezolva, am organizat o nouă consultare la sfârşitul săptămânii trecute şi am încercat să găsim împreună soluţii alternative, care să fie în beneficiul ambelor părţi. Concluzia întâlnirii a fost aceea de a renunţa la bacşişul reglementat prin Ordonanţa de urgenţă 8/2015", a declarat Teodorovici, citat de b1.ro.
 
Deputatul PNL Andreea Paul a declarat că intervenţia ministrului Teodorovici este caracterizată prin "tupeu şi aroganţă" şi că PNL cere demisia ministrului şi restituirea sumelor din impozitarea bacşişului integral. Ea a spus că măsura impozitării şi a renunţării la impozitarea bacşişului este dovada că guvernul guvernează fără busolă şi a criticat "circul fiscal al PSD".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii