Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:38 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Impas în negocierile privind dosarul nuclear iranian

ro

07 Jul, 2015 07:46 1122 Marime text
 
Dezacord la Viena cu privire la dosarul nuclear iranian. Sancţiunile ONU impuse Iranului şi problema armelor iraniene fac parte din punctele asupra cărora Teheranul şi Grupul P5+1 nu au reușit să se pună de acord, au declarat luni oficiali occidentali şi iranieni, citați de Reuters, potrivit B1 TV.

„Iranienii vor anularea sancţiunilor cu privire la rachetele balistice. Ei spun că nu există nici un motiv de a le lega de problema privind programul nuclear. Este o opinie greu de împărtăşit", a declarat un oficial occidental.

„Nu trebuie subestimat faptul că probleme importante încă nu sunt soluţionate. Nu va exista un acord cu orice preţ. Dacă nu se constată vreo mişcare în puncte cruciale, un eşec nu este exclus", a declarat, sub protecţia anonimatului, un diplomat german.

„Încă avem dezacorduri, dar vom lucra din greu pentru a le rezolva", a confirmat şeful diplomaţiei iraniene.

„Occidentalii nu doar că insistă asupra menţinerii sancţiunilor în programul (iranian) privind rachetele balistice, dar şi ca Iranul să suspende acest program. (...) Iranul vrea să-şi apere drepturile şi cere ca toate sancţiunile, îndeosebi cele privind rachetele balistice, să fie ridicate", a spus un oficial iranian.

Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, s-a întâlnit luni cu omologul său iranian Mohammad Javad Zarif. Cei doi oficiali şi-au exprimat "dorinţa comună de a găsi cât mai repede posibil soluţii acceptabile de cele două părţi", a anunţat diplomaţia rusă.



Sursa: B1 TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii