Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Împăratul Iulian al II-lea al romilor a vorbit, la încoronare, despre educaţia copiilor

ro

14 Jan, 2017 18:39 2527 Marime text
Fiul lui Iulian Rădulescu, autointitulat împărat al romilor, a primit, astăzi, la Sibiu, coroana tatălui său, din partea consiliului imperial, acesta promiţând că se va întoarce din America pentru a avea grijă de etnia romă, educaţia copiilor fiind cea mai importantă, scrie România TV.

Iulian Rădulescu–fiul a primit coroana tatălui său în sala tronului, în prezenţa mai multor lideri ai comunităţii rome din Sibiu, a mamei sale, împărăteasa Veroleana şi a fratelui său, care se va ocupa de etnie în locul său, până ce Iulian Rădulescu al II-lea va definitiva formalităţile de întoarcere în ţară, din America, unde e stabilit de mai bine de 30 de ani.
„Vreau să vă mulţumesc tuturor care m-aţi onorat cu acest nume şi vreau să îmi iau angajamentul că o să duc numele acesta mai departe. Şi o să am grijă de etnia romilor atât timp cât voi fi în viaţă", a spus, la primirea coroanei imperiale, Iulian al II-lea, iar cei prezenţi ai început să strige „Împăratul a murit, trăiască împăratul! Trăiască împăratul Iulian al II-lea!", relatează România TV.

În uralele membrilor consiliului imperial, Iulian al II-lea şi-a sărutat mama şi fratele, apoi pe ceilalţi membri ai comunităţii şi a plecat spre sala unde se afla depus coşciugul cu trupul tatăului său unde şi-a luat angajamentul că îşi va respecta cuvântul dat, de a se întoarce în ţară pentru a avea grijă de comunitatea romă.

„Este un moment deosebit de dureros de a spune la revedere tatălului meu. Amintirea lui va rămâne în mintea şi inimilile noastre. În acelaşi timp, mă simt onorat de a avea posibilitatea de a duce mai departe idealurile lui pentru etnia romilor. Doresc ca prin activitatea mea să ajut etnia romilor şi să se îmbunătăţească nivelul de trai. Consider că educaţia copiilor noştri (...) e aspectul cel mai important pentru o viaţă mai bună. Un alt aspect pe care îl consider foarte important este pregătirea tinerilor pentru meserii, pregătire care să le acorde posibilitatea de a se angaja şi de a avea un salariu stabil. A avea un serviciu este o necesitate. (...) M-am hotărât să mă întorc înapoi, în România", a declarat Iulian al II-lea după încoronare.


Sursa foto: romaniatv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii