Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:21 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dragnea, în ultimul cuvânt în dosarul „Referendumul“ „Îmi susțin cu tărie nevinovăția“

ro

22 Apr, 2015 17:29 1026 Marime text
Liviu Dragnea a susținut, în cuvântul final pe care l-a avut în fața judecătorilor ÎCCJ în dosarul „Referendumul", că își susține „cu tărie nevinovăția" și că a adus destule argumente pe parcursul procesului care să demonstreze că nu este vinovat de acuzațiile care i se aduc, informează Agerpres.

„Acuzațiile pleacă de la o premisă profund greșită. Nimeni nu va mai îndrăzni de acum să cheme pe cineva la vot", a declarat Liviu Dragnea, care a precizat că dreptul la vot este un act profund democratic.

După finalul pledoariei avocaților, inculpații au ultimul cuvânt în fața judecătorilor instanței supreme.

Procurorul de ședință al DNA a cerut miercuri pedeapsă cu executare pentru acuzațiile care i se aduc lui Liviu Dragnea în dosarul „Referendumul". El nu a formulat un cuantum al pedepsei și a spus că este atributul instanței supreme să o stabilească.

„Considerăm că martori propuși în apărare au discutat înainte de termen cu inculpatul pentru a cădea de acord ce să spună în instanță", a spus procurorul de ședință.

El a precizat că folosul necuvenit pe care îl urmărea Dragnea era îndeplinirea cvorumului la referendum.

Procurorul a mai cerut și aplicarea pedepsei complementare în cazul lui Liviu Dragnea, pe lângă pedeapsa cu executare. Totodată, el a spus că s-a dispus trimiterea în judecată a celorlalți inculpați pentru complicitate morală la fraudarea referendumului.


Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii