Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:06 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini şocante filmate în poligonul SRI. Copii de 10 ani trag cu arme automate (video)

ro

14 Sep, 2016 23:24 5479 Marime text
Imagini şocante au fost filmate la antrenamentul unor agenţi ai unui serviciu secret de informatii, unde minori sunt antrenaţi să tragă cu arme folosite de trupele speciale.

În imagini se vede cum copiii trag cu arme de asalt, care trag aproximativ 800 de gloanţe pe minut. De asemenea, un băiat care nu pare să aibă mai mult de 10 ani este filmat trăgând cu un Glock clasic, de 9 mm Parabellum, scriu jurnaliştii rtv.net.

"Ceea ce m-a şocat pe mine a fost că minorii au fost puşi în faţa unei şedinţe de tragere în care ei trag într-o şintă piept. Este o ţintă militară şi o ţintă de antrenament a trupelor speciale. La poligonurile obişnuite există alte tipuri de ţinte. Ţinte concentrice, care nu folosesc altceva decât pentru pur antrenament", a declarat pentru România TV Mihai Untaru, comisar-şef de poliţie, în rezervă.

Imaginile au fost filmate la Poligonul Boldeşti, din judeţul Prahova, un poligon al Jandarmeriei, folosit la loc de antrenament de cadrele SRI.
SRI s-a autosesizat cu privire la aceste imagini şi a dispus "măsuri de verificare în urma cărora se vor lua măsurile legale care se impun".

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii