Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:20 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Imagini de la eveniment. Alertă la pompieri. Un incendiu a cuprins apartamentul dr. Burbea Milescu de pe Aleea Nalbei din Constanța. Mai multe persoane evacuate (galerie foto+video)

ro

07 Dec, 2017 19:50 4887 Marime text
Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al Județului Constanța au fost solicitați în această seară să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un apartament situat într-un bloc de pe Aleea Nalbei din Constanța. 

Incendiul a cuprins un apartament situat la etajul I al blocului iar fumul s-a extins până la etajul al patrulea. 

UPDATE. ora 21.05

”A fost primit un apel pentru stingerea unui incendiu la un apartament pe Aleea Nalbei. S-au deplasat două autospeciale de stingere a incendiilor cu două ambulanțe SMURD. Ulterior au intervenit și trei ambulanțe de la SAJ . Echipele au acționat pentru stingerea incendiului și evacuarea persoanelor. Locatarii s-au panicat pentru că s-a degajat foarte mult fum” - a declarat prim adjunctul inspectorului șef al ISU Dobrogea, colonel Ion Vlăduț. .

 


UPDATE: ora 21.00

Proprietarul apartamentului, dr. Burbea Milescu, medic psihiatru a declarat că bănuiește că focul ar fi pornit de la calculator. Acesta povestește că era în dormitor cu câinele și se uita la televizor. La un moment dat a văzut fum pe hol și când a deschis ușa la cameră a observat că ardea sub birou la calculator.
 

”Am încercat să sting și nu am reușit. Am încercat să cer ajutor vecinilor darn u a deschis nimeni ușa. Am dat telefon la pompieri și au crezut că fac mișto de ei și m-au întrebat dacă sunt medic și nu au trimis mașina. Dacă veneau cu 5 minute mai devreme se stingea focul aici și se termina povestea” – a declarat pentru ZIUA de Constanța medicul Milescu Burbea.

 
Acesta profesează în prezent la Clinica CFR de pe bulevardul IC Brătianu din Constanța.  
 


UPDATE. ora 20.45

Una dintre persoanele evacuate din blocul de pe Aleea Nalbei este o femeie care locuiește la etajul al treilea. Aceasta a declarat că era în locuință când a simțit fumul.
 

”Nu s-a auzit nimic. Deodată s-a umplut casa cu fum și nu mai puteam respira. Am ieșit și am ajuns la salvare pentru nu puteam respira. M-am speriat, nu știu ce s-a întâmplat. Locuiesc la etajul al treilea pe aceeași scară.” – a declarat locatara.

 

”Am fost solicitați la un incendiu la un apartament din Constanța. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de la SAJ și SMURD. AU fost găsite cinci persoane care au inhalat fum dar fără probleme respiratorii, stabile și conștiente. Din acestea, patru au prezentat tensiunea mărită, li s-a acordat primul ajutor, le-a fost acordată medicație și au fost asistate” – a declarat medicul Claudia Tatarici, de la Serviciul de Ambulanță Județean Constanța.

 
Potrivit unor vecini apartamentul în care a izbucnit incendiul aparține unui medic psihiatru care locuia singur.   


UPDATE. ora 20.30

Potrivit ISU Dobrogea, cinci persoane evacuate de pompieri și asistate medical la fața locului (momentan). La fața locului intervin 5 ambulanțe (3 ale Serviciului de AMbulanță Județean Constanța și 2 SMURD). 

Incendiul a fost lichidat și se lucrează pentru evacuarea bunurilor din apartamentul respectiv 

Toate persoanele care se aflau în case la ora izbucnirii incendiului s-au autoevacuat, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Anca Chiriță. 

UPDATE. ora 20.20

La fața locului intervin două autospeciale cu apă și spumă de la Detașamentul Fripis Constanța. Pompierii au evacuat mai multe persoane din bloc. 

În apartamentul în care a izbucnit focul se pot observa flăcări. 

Printre persoanele evacuate se află și persoane imobilizate la pat. 

Locatarii sunt foarte speriați, unii dintre ei fiind disperați că își pot pierde locuințele. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii