Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:30 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ilie Sârbu despre dosarul retrocedărilor „Sunt prudent, mai ales în perioada asta”

ro

20 Oct, 2014 19:21 2163 Marime text
Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, luni, în legătură cu acuzaţiile DNA, că el personal a fost foarte "prudent" şi că respinge afirmaţiile privind participarea sa la infracţiuni, precizând că Viorel Hrebenciuc nu are cu el "aşa o relaţie de prietenie cum avea cu alţi colegi", informează Mediafax.

Sârbu a susţinut că el a fost "doar menţionat de terţe persoane" în dosarul de la DNA legat de retrocedări.

El a susţinut că nu a vorbit nimeni cu el despre cele invocate în dosar.

Sârbu a admis că este prieten cu directorul Romsilva, dar a precizat că i-a spus acestuia doar să aibă grijă "de ceea ce se întâmplă pe domeniul retrocedărilor". "Toate discuţiile pe care le-am avut noi, şi nu ascund lucrul ăsta, că sunt prieten cu el, au fost să aibă mare grijă de ceea ce se întâmplă pe domeniul retrocedărilor", a declarat Sârbu.

Şeful Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Cătălin Nechifor, a fost abordat de Viorel Hrebenciuc, Dan Bengescu şi Sorin Iacob, cu sprijinul lui Aurel Olari, să achiziţioneze din bani publici o moşie a lui Paltin Sturdza, aflată în apropierea Aeroportului Suceava, potrivit procurorilor DNA.

Anchetatorii mai susţin că, în cursul anului 2013, Viorel Hrebenciuc l-a contactat repetat la telefon pe directorul Romsilva Adam Crăciunescu şi s-a deplasat la biroul acestuia, reproşându-i opoziţia la punerea în posesie a lui Sturdza. Întrucât Crăciunescu a refuzat să dea curs solicitării, Hrebenciuc i-a solicitat senatorului PSD Ilie Sârbu să îşi folosească influenţa faţă de directorul general al Romsilva, membru în acelaşi partid.

sursă foto: ancheteonline.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii