Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:01 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ilie Năstase, decorat de preşedintele Iohannis la aniversarea a 70 de ani!

ro

19 Jul, 2016 12:08 1494 Marime text
Zi importantă pentru fostul tenisman Ilie Năstase! Născut pe 19 iulie 1946, la București, „Nasty" („obraznicul”), cum a fost poreclit de americani, îşi sărbătoreşte ziua de naştere aşa cum se cuvine, întrucât Klaus Iohannis, preşedintele României, îl va decora la împlinirea vârstei de 70 de ani. Klaus Iohannis a hotărât să îl decoreze pe Năstase în semn de recunoştinţă pentru cariera fostului mare jucător de tenis. 

"Ca un pasionat de tenis, îmi amintesc ce emoții extraordinare trăiam când ne adunam cu toții în fața unui televizor ori deschideam aparatele radio pentru a admira și asculta spectacolul pe care Ilie Năstase îl făcea pe teren. Când el juca, era sărbătoare. Astăzi, când a împlinit frumoasa vârstă de 70 de ani, i-am acordat cea mai înaltă distincție a statului român, Ordinul Național „Steaua României” în grad de Comandor. Fără el, tenisul nu ar fi ceea ce este acum. Îmi doresc ca performanțele lui să constituie o sursă de inspirație pentru tinerele generații de sportivi. La mulți ani, Ilie Năstase!", a scris, pe Facebook, preşedintele României.


Ilie Năstase a adus spectacolul pe terenurile de tenis din întreaga lume. Debutul carierei sale internaționale are loc la vârsta de 20 de ani, la Openul francez din 1966, când a jucat finala întrecerii de dublu, alături de Ion Țiriac. Primul mare succes internațional îl obține în 1972 în Statele Unite ale Americii, unde câștigă turneul de la Forrest Hills. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii