Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ilfov Cetățean iranian, arestat preventiv pentru omor calificat

ro

15 Sep, 2016 17:06 1366 Marime text
Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Anvari Seyed Amirhossein Hosseini, cetăţean iranian, aflat în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor calificat, nerespectare a regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și tâlhărie calificată.
 
În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reținut următoarea situație de fapt:
„La data de 23 martie 2016, în jurul orei 12.00, în timp ce se afla în interiorul unui autoturism marca Hyundai Tucson, parcat pe str. Matei Milo din oraşul Voluntari, judeţul Ilfov, inculpatul, prin utilizarea unei arme letale cu glonț, calibru 9 mm, deținută fără drept, l-a împuşcat în regiunea capului pe numitul N.J.B., proprietarul maşinii. Acesta a decedat ca urmare a leziunilor traumatice suferite, iar inculpatul şi-a însuşit o sumă mare de bani aflată asupra victimei, sumă estimată de către anchetatori la 35.000 – 40.000 euro. Decesul a fost descoperit după ce o persoană a sesizat o zi mai târziu Poliţia oraşului Voluntari”.
 
Din cercetări a reieşit că, după comiterea faptei, inculpatul, proprietar al unei case de schimb valutar, şi-a achitat o datorie cu banii însuşiţi, apoi a plecat la Teheran, pentru a îngreuna ancheta organelor de cercetare penală. Cetățeanul iranian s-a întors ulterior în România, întrucât în Iran, pentru fapta comisă, risca pedeapsa cu moartea.
 
În cauză s-a dispus măsura sechestrului asigurator asupra bunurilor inculpatului, respectiv cotelor deţinute asupra unor imobile, precum şi consemnarea unei sume de bani cu care acesta şi-a achitat datoria imediat după săvârșirea faptei.
 
Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Tribunalului Ilfov.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii