Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ileana Ploscaru, la ceas aniversar

ro

28 Jan, 2011 18:05 1291 Marime text

Pe 31 ianuarie, marea doamnă a scenei constănţene, Ileana Ploscaru, împlineşte 80 de ani. Ileana Ploscaru s-a angajat prin concurs la Constanta in anul 1961, zece ani dupa debutul la Nationalul din Cluj, oras in care si-a facut si studiile.

Avea "in spate" cateva succese rasunatoare: Hangita lui Goldoni, Ofelia lui Shakespeare, Ciocarlia lui Anouilh, Elisa lui Shaw sunt cateva dintre acestea. Cu o mare personalitate scenica si-a iubit cu fanatism profesia si a respectat-o ca pe o religie. Nu a mirat pe nimeni, cand in anul 1999 a interpretat cu dezinvoltura 7 roluri diferite in acelasi spectacol «Un barbat si mai multe femei» a reusit un exercitiu de virtuozitate interpretativa. A creat cu stralucire mai multe portrete pline de vitalitate, altele pline de lirism, cu aplecare catre nuanta semnificativa, catre detaliul revelator, constructii precise, echilibrate intre comic si grotesc, cu o buna dozare a efectelor.

La Teatrul de Stat Constanta joaca in spectacolele«Scaiul» si«Titanic vals». In 2009 pentru rolul Chiriachita din «Titanic vals» a fost distinsa cu premiul pentru cel mai bun rol feminin secundar la Festivalul comediei romanesti.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii