Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:03 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Igor Dodon solicită suspendarea din funcție a ambasadorului Republicii Moldova în România

ro

16 Jan, 2017 18:00 1493 Marime text
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a solicitat guvernului inițierea procedurii de suspendare din funcție a ambasadorului republicii în România, Mihai Gribincea, informează luni Radio Chișinău și Deschide.md, potrivit Agerpres.

Decizia survine după ce Mihai Gribincea a declarat, în cadrul unei emisiuni, că decretul lui Igor Dodon privind retragerea cetățeniei lui Traian Băsescu ar putea fi declarat neconstituțional.

În anunțul postat pe Facebook, purtătorul de cuvânt al șefului statului, Ion Ceban, afirmă că declarațiile făcute de diplomatul Gribincea în emisiunea respectivă sunt contrare intereselor naționale ale Republicii Moldova.

„Reiterăm faptul că nici un reprezentant al misiunilor diplomatice ale Republicii Moldova nu are competențe de a-și exprima părerea referitor la legalitatea actelor emise de președinte în acest sens, luând în considerare faptul că acordarea și retragerea cetățeniei este de competența exclusivă a președintelui Republicii Moldova”, scrie Ceban.

Ambasadorul Mihai Gribincea a declarat într-o emisiune la Digi24, în urmă cu o săptămână, că disputa din jurul cetățeniei moldovenești a fostului președinte al României, Traian Băsescu, nu poate zdruncina ansamblul relațiilor bilaterale dintre România și Republica Moldova. Gribincea a declarat atunci că experți în domeniu spun că șansele ca acest decret să fie considerat anticonstituțional sunt foarte mari.

„Avem niște relații politice, dar și la nivel de societate, foarte intense, care nu cred că pot fi influențate foarte mult de acest decret", a declarat Mihai Gribincea în emisiunea de la Digi24, cu referire la decretul lui Dodon privind ridicarea cetățeniei moldovenești pentru Traian Băsescu. "Cu atât mai mult că, după cum ați menționat și dumneavoastră, unul dintre parlamentarii din Republica Moldova a sesizat Curtea Constituțională cu privire la acest decret de retragere a cetățeniei. Nu vreau să anticipez rezultatul, dar experții în domeniu spun că șansele ca acest decret sa fie considerat anticonstituțional sunt foarte mari', a declarat ambasadorul Mihai Gribincea la postul citat.

Chiar a doua zi după emisiune, Dodon a atenționat că va cere revocarea din funcție a lui Mihai Gribincea.


Sursa foto: dodon.md
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii