Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:15 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Igor Dodon este noul primar al Chişinăului

ro

06 Jun, 2011 11:59 1123 Marime text

Comuniştii din R. Moldova au obţinut duminică o victorie surprinzătoare, reuşind să câştige pentru prima dată alegerile pentru Primăria Chişinău, aceasta fiind primul lor succes electoral asupra partidelor proeuropene, după aproape doi ani de când au fost îndepărtaţi de la putere.

Candidatul Partidului Comuniştilor, Igor Dodon, a câştigat din primul tur, duminică, alegerile pentru funcţia de primar al Chişinăului, obţinând 52% din voturi, arată rezultatele oficiale, după numărarea a 99% dintre buletinele de vot.

Actualul primar al Chişinăului, liberal Chirtoacă, pe care exit-pollul îl dădea câştigător din primul tur de scrutin, a acumulat doar 43% din voturi, în timp ce Valentina Buliga, reprezentantă a Partidului Democrat, are 2% din sufragii. Ceilalţi zece candidaţi au obţinut sub un punct procentual fiecare.

În ceea ce priveşte Consiliul Municipal, alianţa prooccidentală aflată la guvernare a pierdut şi aici. După numărarea a 90% din voturi,comuniştii au 27 de locuri (49,9% din sufragii), urmaţi de liberali cu 16 locuri (29,8%), PLDM - 7 locuri (12,8%) şi PD - un loc (2,7%).

Sursa: http://www.realitatea.net

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii