Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:53 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGI Aflux de cetățeni sirieni în România

ro

18 Feb, 2016 11:40 2113 Marime text

”România se confruntă cu un aflux de cereri de azil depuse de cetățeni sirieni, care reprezintă aproape 43% din totalul cererilor de azil înregistrate pe teritoriul țării. În 2015, cei mai mulți cetățeni străini care au solicitat azil au fost membri de familie, rude sau apropiați ai unor cetățeni sirieni deja stabiliți în țara noastră”, a arătat, astăzi, șeful Inspectoratului General pentru Imigrări, chestor principal Viorel Vasile, la prezentarea bilanțului IGI pe 2015.

  
Șeful IGI a mai spus că, în prezent, pe teritoriul țării noastre se află 104.139 de cetățeni străini. Dintre solicitanții de azil, cei mai mulți vin din Siria - 541, Irak - 214 și Afganistan - 96.
 

"În 2015, provocarea a fost, atât pentru România cât și pentru UE, imigrația ilegală. Evoluția în domeniul imigrației și azilului din țara noastră a fost marcată de evoluțiile înregistrate în zonele de conflict armat, social, politic, în apropierea spațiului european, pe teritoriul Republicii Arabe Siriene", a spus Viorel Vasile.

 
În perioada de referință, 189 de străini au fost îndepărtați sub escortă de pe teritoriul României, iar 258 de străini au fost luați în custodie publică.


sursa foto: financiarul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii