Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:44 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ÎCCJ judecă marți contestația în cazul arestării în lipsă a fostului deputat Sebastian Ghiță

ro

09 Jan, 2017 22:13 1672 Marime text
Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) judecă marți contestația depusă de avocații lui Sebastian Ghiță împotriva deciziei prin care s-a dispus arestarea preventivă în lipsă a fostului deputat.
Pe 5 ianuarie, un complet de la instanța supremă a emis unmandat de arestare în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiță, după ce acesta a dispărut și nu s-a mai prezentat la IPJ Prahova, încălcând astfel termenii controlului judiciar în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de foști șefi din Poliție și Parchete.
După dispariție, DNA a cerut judecătorilor în cazul lui Ghițăînlocuirea măsurii controlului judiciar pe cauțiune cu arestul preventiv în lipsă.
De asemenea, DNA a cerut instanței supreme emiterea unui mandat european de arestare și urmărirea internațională a fostului deputat.
Sebastian Ghiță a fost ultima dată la IPJ Prahova în ziua de 19 decembrie 2016 pentru a semna în cadrul controlului judiciar pe cauțiune. Ulterior, el a fost citat să se prezinte, la data de 21 decembrie, la DNA Ploiești în dosarul Ponta-Blair, însă nu a venit, la sediul Parchetului ajungând doar avocații săi. Fostul deputat a fost căutat la domiciliul său și la mai multe adrese despre care se cunoștea că le frecventa, fără a fi însă găsit.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii