Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ICCJ Costiniu, Casuneanu si Locic nu prezinta pericol public

ro

03 May, 2010 19:32 1228 Marime text

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) susţin în motivarea deciziei prin care i-au pus în libertate pe judecătorul Florin Costiniu şi pe oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic că aceştia nu prezintă pericol concret pentru ordinea publică. Un alt motiv pentru care ÎCCJ i-a pus în libertate pe cei trei îl reprezintă dispoziţiile CEDO potrivit cărora "dreptul la libertate este un drept inalienabil, la care nu se poate renunţa, iar garanţiile ce îl însoţesc privesc toate persoanele, având în vedere rolul primordial al acestui drept într-o societate democratică".

Completul de nouă judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a admis, pe 14 aprilie, recursurile declarate de Florin Costiniu, Costel Căşuneanu şi Marius Locic la decizia de arestare preventivă formulată de ÎCCJ.

Instanţa a decis înlocuirea măsurii arestării preventive cu obligaţia de a nu părăsi ţara timp de 30 de zile, pentru cei trei inculpaţi. De asemenea, aceştia sunt obligaţi să se prezinte la organul de urmărire penală de fiecare dată când sunt chemaţi, să nu comunice între ei sau cu alte părţi din dosar, să nu poarte arme şi să comunice organelor de urmărire penală, în cazul în care îşi schimbă domiciliul. Decizia este definitivă.

Sursa: agerpres.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii