Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi audieri în dosarul lui Liviu Dragnea ÎCCJ a stabilit un nou termen în dosarul Referendumului

ro

30 Mar, 2015 13:32 1606 Marime text
Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis acordarea unui nou termen pentru data de 8 aprilie în vederea audierii patru inculpați și doi martori în dosarul „Referendumul”, în care Liviu Dragnea a fost trimis în judecată alături de peste 70 de persoane în legătură cu organizarea referendumului pentru demiterea președintelui în 2012, informează Agerpres.
 
La termenul de azi, s-a adus în discuție componența actualului complet, care s-a schimbat pe parcursul procesului, astfel că s-a cerut reaudierea unor martori și inculpați în fața noului complet de judecată și s-a stabilit data de 8 aprilie pentru acest lucru.
ÎCCJ a emis mandat de aducere pentru unul dintre inculpați, respectiv Ilie Dude. De asemenea, instanța a stabilit termen final al procesului data de 22 aprilie.
 
Potrivit DNA, în calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizării și desfășurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influența și autoritatea sa în partid în scopul obținerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianța politică din care făcea parte formațiunea reprezentată de inculpat, și anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obținute în alte condiții decât cele legale.
 
În acest sens, potrivit procurorilor, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, în care a implicat mai multe persoane asupra cărora avea influență în virtutea funcției pe care o deținea, având ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii