Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:23 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată subiectele de la prima probă a Evaluării Naţionale (document)

ro

27 Jun, 2016 11:51 3210 Marime text
Peste 153.000 de absolvenți de clasa a VIII-a sunt aşteptaţi să susțină probele din cadrul Evaluării Naționale, care a început astăzi cu proba scrisă la Limba și literatura română. ZIUA de Constanţa vă prezintă subiectele de astăzi.
 
Aşadar, la proba de Limba şi literatura română elevii au primit o poezie, „Salcâmi” de A.E. Baconski, şi un text de Andreea Marinaş, intitulat „«Grădina pierdută a Edenului»: locul în care ajungi doar cu elicopterul”. Printre alte cerinţe s-a numărat şi redactarea, în 150 - 250 de cuvinte, a unei naraţiuni în care să fie prezentată o întâmplare reală sau imaginară petrecută într-o zonă turistică.

Anul trecut, la examenul de evaluare naţională, la primul dintre subiecte la română, elevii au primit un fragment din basmul „Lupul năzdrăvan şi Făt-Frumos” şi la subiectul al doilea un text non-literar la prima vedere - articolul „E ziua iei româneşti: piesa vestimentară care nu se demodează niciodată”
 
Marți, elevii aparținând minorităților naționale, care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă, vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă. Ultima probă din cadrul acestui examen, cea la Matematică, va avea loc miercuri.
 
În secţiunea "Documente" puteţi vedea subiectele de la proba de astăzi.

Citeşte şi Emoţii mari, de dimineaţă, înainte de prima probă a examenului de Evaluare Naţională (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii