Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:16 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată metodele folosite de fostul şef al ISU Constanţa EVZ Top 10 locuri unde se ascundeau corupţii să nu fie interceptaţi

ro

01 Sep, 2013 08:27 3154 Marime text
Demnitari, funcţionari sau magistraţi puşi pe fapte penale şi dornici să nu fie prinşi au găsit de-a lungul timpului tot felul de metode năstruşnice pentru a scăpa de "ochiul şi timpanul" DNA.
Deputatul PNL, Ovidu Silaghi, folosea un aparat performant de bruiaj atunci când discuta cu afaceristul Nelu Iordache detaliile şpăgii, potrivit DNA. Cazul readuce în atenţie metodele prin care, de-a lungul timpului, corupţii s-au ferit să fie interceptaţi.
 Discuţii în toaleta hotelului
 
Fostul şef al ISU Dobrogea, generalul (r) Petre Trandafir (foto), s-a inspirat din metodele folosite de Fănel Pavalache.
Când discuta despre şpăgi, el nu dădea biletele din mână, ci imediat le distrugea, astfel încât să nu mai rămână nicio urmă. Negocierile se derulau "pe muţeşte". Atunci când nu se putea ajunge la un consens, Petre Trandafir aplica o altă metodă. Se ducea cu mituitorul în grupul sanitar al unui hotel, unde-şi invita interlocutorii, explicându-le că "Pereţii au urechi!". El a fost acuzat că a coordonat fraudarea unui concurs de angajare a unor subofiţeri. Generalul a fost condamnat de Curtea Supremă, pe 18 mai 2012, la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru mai multe infracţiuni de corupţie şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni. Decizia nu este definitivă.
Mai multe detalii pe evz.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii