Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată imaginile cu copiii agresaţi chiar de directoarea unei grădinițe din București (galerie foto+video)

ro

25 Mar, 2016 14:20 2602 Marime text
 
Camerele de supraveghere montate într-o grădiniţă privată din centrul Bucureștiului au scandalizat o lume întreagă.
 
Părinţii plăteau tarife deloc de neglijat ca micuţii lor să fie în siguranţă. Cei mici erau însă, deseori, victimele celor care ar fi trebuit să aibă grijă de ei. Directoarea grădiniţei e acuzată că a lovit mai mulţi copii, chiar sub obiectivele camerelor de supraveghere. Pe de altă parte, reprezentanții Inspectoratului Școlar al Capitalei spun că grădinița nu era autorizată și funcționa ilegal. Urmează imagini cu un puternic impact emoţional, potrivit digi24.ro.
 
”Polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 5, au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară în municipiul București și un mandat de aducere, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului. Din datele și probele administrate într-o cauză, întemeiată pe sesizările a două persoane, a rezultat presupunerea rezonabilă că directorul unei instituții particulare de învățământ preșcolar a exercitat acte de violență asupra a doi minori înscriși în programul de învățământ. Persoana vizată urmează a fi audiată la sediul Secției 17 Poliție", se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei.
 
Citește și: Un director al unei grădinițe private este cercetat pentru că bătăi aplicate minorilor din instituția respectivă
 

Grădinița în care copiii erau agresați „nu este acreditată și autorizată de ARACIS și funcționează în afara legii, nu este și nu intră în evidenţa ISMB”, a spus, la Digi24, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean al Municipiului București, Marian Banu.
 
În aceste condiții, inspectoratul nu are nicio pârghie de a acționa în cazul copiilor agresați. „Dar sunt clar autoritățile competente care pot face cercetarea în planul faptelor de violenţă şi în planul funcționării ilegale a unității de învățământ”, a mai spus purtătorul de cuvânt.
El a adăugat că e de datoria părinților să verifice autorizarea unei grădinițe.
 
„Unele funcționează cu firme de grădiniță, dar sunt autorizate sub forme de asociaţii culturale, sportive. E datoria părinţilor să ceară documentele şi aprobarea din cadrul Agenţiei pentru asigurarea calității în învăţământul preuniversitar. Este documentul fundamnetal, toate aceste grădinițe sunt postate pe site-ul ARACIS și numai acestea au dreptul să funcționeze”, a mai spus Marian Banu pentru digi24.ro.
 
De asemenea, vă reamintim și de cazul din Constanța de la grădinița „Micul Regat”, unde a izbucnit un scandal asemănător în 2014 când  părinții copiilor înscriși la această unitate de învățământ  au vizionat imaginile surprinse de camerele de luat vederi. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii