Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:41 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Motivarea judecătorilor în cazul violatorilor din Vaslui Iată de ce au primit tinerii pedepse mai mici

ro

12 Sep, 2015 13:49 1609 Marime text
 
Violatorii din Vaslui au scăpat de pedepsele maxime pentru că sunt tineri, de la ţară şi nu au antecedente penale. Aşa au motivat judecătorii pedepsele mici, deşi procurorii ceruseră maximum, adică 12 ani pentru fiecare. De vină este şi lipsa educaţiei, au mai reţinut judecătorii. Totuşi, campania de denigrare a victimei, dusă pe internet şi prin intermediul presei, i-a determinat pe magistraţi să-i închidă pe violatori, până la o decizie definitivă în acest caz, relatează România TV.

Judecătorii au decis, prin pedepsele mici, să le mai dea violatorilor o şansă. Au ţinut cont de faptul că aceştia sunt tineri, fără cazier, aşa că cea mai mare pedeapsă, de 8 ani şi 4 luni, a primit violatorul care a pus la cale totul. Procurorii ceruseră însă 12 ani de închisoare, scrie adevarul.ro.

Judecătorii au ţinut cont de faptul că violatorii sunt de la ţară, aşa că nu au primit o educaţie în familie sau la şcoală. Aşa se explică de ce violatorii nu au prea înţeles gravitatea fatelor comise.

Pe de altă parte, judecătorii au decis ca violatorii să fie din nou băgaţi la puşcărie pentru modul în care s-au comportat în timpul procesului, faţă de victimă. Nici vorbă de regrete, din contră. Ei şi susţinătorii lor au încercat s-o intimideze şi s-o denigreze pe fată, au avut o atitudinea sfidătoare, ceea ce stârnit indignarea opiniei publice.

Judecătorii arată că probele administrate atât în timpul urmăririi penale, cât şi pe durata cercetării judecătoreşti demonstrează, fără dubiu, vinovăţia inculpaţilor: "În cauza de faţă, în baza probatoriilor administrate, se constată existenţa constrângerii morale a persoanei vătămate în întreţinerea raporturilor sexuale şi actelor orale sau anale cu inculpaţii. În primul rând, instanţa reţine că persoana vătămată a fost indusă în eroare cu privire la motivul pentru care a urcat în autovehiulul condus de inculpatul Burlacu Paul Andrei, necunoscând intenţia inculpaţilor de a întreţine relaţii sexuale cu aceştia". Constrângerea morală exercitată asupra victimei a avut drept punct de plecare, arată judecătorii, ameninţarea pe care Burada Ovidiu Silviu i-a adresat-o în momentul în care aceştia au rămas singuri în maşină pe câmpul din apropierea localităţii Văleni şi anume că, dacă nu acceptă să întreţină relaţii sexuale cu acesta, va pune toţi băieţii să aibă relaţii sexuale ea.

Lipsa consimţământului victimei reiese din probatoriul administrat, fără urmă de îndoială, spun judecătorii: "Persoana vătămată nu a vrut să întreţină relaţii sexuale cu niciunul dintre băieţi şi pe fiecare l-a rugat să o ducă acasă, dar fiecare spunea că o va duce acasă după ce va avea raporturi sexuale cu toţi cei care erau acolo. I-a fost frică când a întreţinut cu aceştia raporturi sexuale, a plâns şi a leşinat atunci când inculpatul Burada a aşezat-o în ghenunchi pentru a întreţine un act sexual oral". De altfel, toţi inculpaţii au recunoscut că fata le-a cerut să o ducă acasă sau că era speriată şi plângea.



Sursa text + foto: Romania TV

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii