Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:23 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

How staff works De ce fetele poartă roz și băieții albastru

ro

08 Nov, 2013 15:31 3775 Marime text
Când copilul e foarte mic, ne dăm seama dacă e fată sau băiat în funcție de culoarea hainelor pe care le poartă. Dacă sunt roz e fată, iar dacă poartă haine albastre e băiat.
Te-ai întrebat vreodată de ce?
Un nou studiu vine să ne explice dacă e vorba de un fenomen cultural, sau de particularitățile neuropsihice ale fiecărui gen.
Neurologii de la Universitatea Newcastle din Marea Britanie, coordonați de medicii Anya Hurlbert și Yazhu Ling au realizat un experiment la care au participat 206 subiecți de ambele sexe cu vârste cuprinse între 20 și 26 ani, de diferite naționalități. Aceștia au fost așezați în fața unor calculatoare pe monitorul cărora apăreau dreptunghiuri de diferite culori.Culorile au fost împărțite în două spectre: roșu-verde și albastru-galben
Cercetatorii au cerut participantilor să aleagă rapid pe care dintre dreptunghiuri le preferată. În urma studiului s-a constatat că femeile, indiferent de naționalitate, au ales nuanțele de roșu, iar bărbații au preferat culoare albastră. Cercetătorii susțin că e o particularitate care nu este legată de cultură, ci este mai curând ceva cu care ne-am născut. Specialiștii susțin că explicația vine din cele mai vechi timpuri, când femeile se ocupau cu adunarea fructelor și legumelor, iar bărbații aveau ca îndeletniciri de bază pescuitul și vânatul. De aici, susțin ei că ar proveni preferința noastră față de culori.

Sursa: How staff works
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii