Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:46 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hotnews.ro Motivarea condamnării lui Mircea Băsescu. De trei ori apare „Traian“ în loc de Mircea ca inculpat

ro

04 Oct, 2016 19:37 2677 Marime text
Numele fostului presedinte al Romaniei, Traian Basescu, figureaza cu titulatura de "inculpat" in motivarea deciziei definitive prin care fratele sau, Mircea Basescu, a fost condamnat definitiv la patru ani de inchisoare cu executare, referirile fiind facute cand magistratii vorbeau despre denunturi depuse la DGA, DNA Constanta si Pitesti, scrie News.ro.
 
Judecatorii Curtii de Apel Constanta, Ciprian Coada, presedinte, si Marius Damian Mitea, cei care au compus completul de judecata care l-a condamnat definitiv la patru ani de inchisoare cu executare pe fratele presedintelui Romaniei, Mircea Basescu, folosesc de trei ori numele fostului presedinte al tarii insotit de expresia "inculpatul".
 
Potrivit contextului in care este folosit numele presedintelui acesta reprezinta o eroare materiala. Mai precis, reiese din documentul citat, obtinut exclusiv de News.ro, in locul numelui presedintelui trebuia sa se regaseasca numele fratelui acestuia, Mircea Basescu.
 
Redam in continuare cele trei pasaje asa cum au fost ele notate de cei doi magistrati in motivarea certificata de instanta:
 
"... Asa cum rezulta din cele patru denunturi inaintate Directiei Nationale Anticoruptie. Directiei Generale Anticoruptie, Parchetului de pe langa Tribunalul Arges si Serviciului Teritorial Pitesti la DNA la datele de 05.06.2014, 06.06.2014 si 12.06.2014, inculpatul Basescu Traian a acceptat si primit suma de 250.000 euro, in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea cauzei privind infractiunea comisa de Anghel Sandu, pentru a obtine o solutie favorabila acestuia, de punere in libertate sau de condamnare la o pedeapsa mai blanda, beneficiind de ajutorul inculpatului Capatina Marian Adrian...".
 
"... Potrivit declaratiei denuntatorului, inculpatul Basescu Traian s-a asigurat ca va face tot posibilul pentru ca tatal sau sa fie pus in libertate, urmand sa intervina la fratele sau, care la acea data era Presedintele Romaniei...", este al doilea paragraf din motivarea indicata in care numele lui Traian Basescu figureaza cu apelativul de "inculpat".
 
Citeşte materialul integral pe Hotnews.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii