Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hotnews Antena 1, Antena 3 şi Euforia ies din grila RCS&RDS pe platforma de satelit Digi

ro

20 Apr, 2012 15:30 1513 Marime text

Posturile Antena 1, Antena 3 si Euforia au fost scoase din grila RCS&RDS in reteaua DTH, potrivit reprezentantilor companiei. Motivul: Antenele ar fi cerut 7 milioane de euro pe an pentru difuzarea pe satelit a acestor posturi. Persoane care detin abonament RCS&RDS prin cablu, au spus pentru HotNews.ro ca, vineri dimineata, prindeau Antena 1 si Antena 3 atat in sistem analog, cat si digital. Contactati de HotNews.ro, reprezentantii de comunicare ai grupului Intact au spus ca vor reveni cu o pozitie in cursul zilei.
De aceasta decizie sunt afectati peste 1,1 milioane de abonati DTH ai RCS-RDS, dintr-un total de 2,7 milioane de abonati la serviciile TV ale companiei.
RCS&RDS si grupul Intact au intrat de peste un an in conflict, acesta soldandu-se deja cu cereri de insolventa, cu amenintari si reclamatii la CNA si cu procese in care se cereaudaune de zeci de milioane de euro.

Inca de acum un an, Antena Group dadea o noua interpretare Legii audiovizualului si principiului must-carry stipulat de aceasta, principiu potrivit caruia distribuitorii de programe - cablistii - trebuie sa includa in grila lor, in anumite limite, serviciile de programe libere la retransmisie si fara conditionari tehnice sau financiare ale radiodifuzorilor privati. Antena sustinea ca, atat timp cat RCS cere bani de la abonati pentru pachete ce includ televiziunile trustului Intact care sunt libere la retransmisie, este incalcat acest principiu.
Principiul must-carry este stipulat la art. 82 din Legea Audiovizualului. Aceasta se refera la "orice distribuitor care retransmite servicii de programe prin retele de comunicaţii electronice", dar "cu excepţia celor care utilizeaza exclusiv spectrul radio".

Sursa: http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-12044702-antena-1-antena-3-euforia-ies-din-grila-rcsrds-platforma-satelit-digi.htm

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii