Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:08 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Horia Teodorescu, preşedintele CJ Tulcea, vicepreşedinte al Conferinţei Regiunilor Periferice Maritime

ro

29 Sep, 2014 12:41 3132 Marime text
În perioada 24-26 septembrie, în Umea, Suedia, a avut loc a 42-a Adunare Generală a Conferinţei Regiunilor Periferice Maritime ale Europei. Preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, este membru cu drepturi depline în Biroul Politic. De asemenea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, George Şişcu, este vicepreşedinte al Comisiei Balcanice şi a Mării Negre din cadrul acestui prestigios organism internaţional, care activează pe lângă instituţiile europene, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei. Scopul acestei organiza-ii este acela de a proteja interesele regiunilor periferice ale Europei. Adunarea Generală a Comisiei Balcanice şi a Mării Negre a fost prezidată de vicepreşedintele George Şişcu, datorită faptului că Preşedintele acestei comisii, Ayhan Ozkan, fost viceguvernator al Provinciei Edirne, nu mai poate continua alături de CRPM.
 
În cadrul Conferinţei Regiunilor Periferice Maritime ale Europei, vicepreşedintele George Şişcu a vorbit despre provocările internaţionale care trebuie rezolvate pe cale paşnică în Bazinul Mării Negre, precum şi despre continuarea cooperării la nivel regional. De asemenea, vicepreşedintele Comisiei  Balcanice şi a Mării Negre a menţionat necesitatea ca membrii activi ai acestei comisii să se înscrie în grupurile de lucru din domeniul cooperării în domeniul afacerilor şi în grupul de lucru turism, pentru a putea să propună proiecte concrete spre finanţare, în cadrul Programului de Cooperare  Transfrontalieră Bazinul Mării Negre 2014-2020.
 
 
Totodată, în cadrul Adunării Generale, au avut loc alegeri pentru preşedinţia CRPM. S-au înscris doi candidaţi: Drew Hendry, consilier al Consiliului Highland (Scoţia), şi Vasco Alvez Cordeiro, preşedinte al Regiunii Azore. Consiliul Judeţean Tulcea a avut două voturi în alegerea noului Preşedinte al CRPM, ca membru în Biroul Politic şi ca reprezentant al Comisiei Balcanice şi a Mării Negre, susţinând candidatul Regiunii Azore. Rezultatul final al votului a fost 16-10 în favoarea andidatului din Insulele Azore, Preşedintele Vasco Alvez Cordeiro având un mandat de doi ani în fruntea CRPM.
 
În cadrul scrutinului, Preşedintele Horia Teodorescu şi a păstrat poziţia de vicepreşedinte al CRPM, precum şi locul în Biroul Politic, în timp ce Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Răducu Filipescu, şi-a păstrat poziţia de membru supleant în Biroul Politic.
 
În ultima zi de dezbateri, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, George Şişcu, a prezentat priorităţile de dezvoltare ale judeţului Tulcea şi a Deltei Dunării în special, cu ajutorul fondurilor ce vor fi atrase prin instrumentul financiar de investiţii teritoriale integrate (ITI).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii