Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:27 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Histria, obiectiv păzit de mascaţi Demolarea parţială a hotelului lui Bosânceanu va fi încheiată până la sfârşitul săptămânii

ro

28 Dec, 2011 11:02 1239 Marime text

Operaţiunea de demolare a unor părţi dintr-un hotel din Mamaia a fost oprită aseară, la lăsarea întunericului, urmând să fie reluată în cursul zilei de astăzi, autorităţile estimând că acţiunea va fi încheiată până la sfârşitul săptămânii.

Şeful Inspectoratului Judeţean în Construcţii Constanţa, Petrişor Cruceanu, a declarat că operaţiunea de demolare a fost oprită marţi seară,darva fi reluată în cursul dimineţii de miercuri.

"Operaţiunea a fost oprită pentru astăzi (n. r. - marţi). Zona va fi păzită în cursul nopţii de jandarmi şi trupelespeciale, iar miercuri dimineaţă vom relua demolările. Estimăm că vom termina până la sfârşitul acestei săptămâni", a spus şeful Inspectoratului Judeţean în Construcţii Constanţa.

Petrişor Cruceanu a declarat că acţiunea de demolare este una iniţiată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru că în unitatea respectivă au fost realizate anexe şi încă două etaje fără autorizaţie. Cruceanu a explicat că vor fi demolate etajele 4 şi 5 ale unităţii, precum şi extinderile de la balcoanele hotelului.

"Este o acţiune de aducere a clădirii la starea iniţială care aparţine MDRT. Unele părţi din această clădire au fost ridicate abuziv, lucrările s-au realizat fără autorizaţie şi ca o părere personală nu ştiu de ce a fost tolerat până acum", a afirmat Petrişor Cruceanu.

El a precizat că toate cheltuielile legate de demolare vor fi suportate de către MDRT, urmând ca suma respectivă să fie recuperată ulterior de la proprietarul clădirii.

Autorităţile au început, marţi dimineaţă, demolarea unor părţi din Hotelul Histria, din staţiunea Mamaia, proprietate a lui George Bosânceanu, pentru că acestea ar fi fost ridicate fără autorizaţie.

Patronul hotelului, George Bosânceanu, susţine că toată acţiunea reprezintă un abuz al autorităţilor.

"Este un abuz pentru că au venit pe Ordonanţa 41/2010 care stipulează clar că orice clădire cu destinaţie turistică sau până în 200 de metri de la linia de coastă se dărâmă. Nu are temei legal pentru că eu am anunţat ministerul Turismului, am şi documente de la acesta că nu am destinaţie turistică, iar în cadastru se precizează că am 205 metri până la linia de coastă", a afirmat Bosânceanu.

El a explicat că se judecă cu Primăria Constanţa şi cu Inspectoratul în Construcţii pentru intrarea în legalitate şi că nu există o hotărâre definitivă în acest sens. Proprietarul hotelului a spus că unitatea are 256 de camere, dintre care 56 sunt la etajele 4 şi 5 care urmează să fie demolate, reprezentând 40 la sută din suprafaţa unităţii hoteliere.

Bosânceanu a mai afirmat că va face plângeri penale împotriva autorităţilor pentru abuz în serviciu.

Sursa: http://www.mediafax.ro/

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii