Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:20 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hidrologii au emis au emis un cod galben de inundații

ro

27 May, 2016 12:15 2039 Marime text
Hidrologii au emis, astăzi, o atenționare Cod Galben de inundații, cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție, valabilă până la miezul nopții.
 
Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), între orele 11.00 – 00.00, se vor înregistra scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri, cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție, pe râurile din bazinele hidrografice: Olt (sector aval confluență Râul Negru - Sebeș Olt), Râul Negru și afluenții mici ai Oltului din județele Covasna, Brașov și Sibiu, Prahova - bazin superior, Teleajen - bazin superior (județul Prahova) și Trotuș - bazin superior și afluenți (județele Harghita, Neamț și Bacău).
 
Fenomene hidrologice similare se pot produce cu probabilitate mai mare și pe unele râuri mici din județele Brașov și Bacău.
 
De asemenea, începând de de astăzi, de la ora 11.00, nu mai este în vigoare avertizarea hidrologică Cod Galben emisă pentru celelalte bazine hidrografice.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii