Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:47 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HC Dobrogea Sud Constanţa s-a impus în fața echipei CS Universitar Suceava

ro

22 Sep, 2015 15:58 931 Marime text
 
În etapa a treia a Diviziei A de handbal, au fost față în față două echipe pretendente la promovare. Este vorba despre HC Dobrogea Sud din Constanţa și CS Universitar din Suceava.
 
Meciul s-a disputant ieri de la ora 11.00, în sala LPS Suceava.
 
Înainte de fluierul de start echipele şi spectatorii prezenţi în sală au ţinut un moment de reculegere în memoria regretatului antrenor şi profesor Dumitru Bernicu.
 
Constănţenii au început mai bine jocul şi s-au distanţat la trei goluri după doar cinci minute, scor 4 – 1.
 
După au urmat şase minute foarte bune pentru Universitatea, în care sucevenii au marcat de patru ori la rând, Burlacu şi Bursuc reuşind câte două duble, iar două minute mai târziu scorul devenea 7 – 5 după două reuşite ale lui Preda, moment în care oaspeţii au cerut time-out.
 
În următoarele trei minute, universitarii le-au făcut cadou mai multe mingi constănţenilor, iar scorul a devenit 7 – 10.
 
Însă la pauză, oaspeţii aveau un gol avantaj.
 
În final, echipa constănțeană HC Dobrogea Sud, s-a impus cu 33 – 29 şi astfel a luat o opţiune serioasă pentru promovare, Suceava fiind una dintre cele două echipe ce puteau să-i pună probleme.
 
Cei mai importanţi jucători ai Constanţei şi cel ce alături de alţi doi colegi a luat decizia de a înfiinţa acest nou club, Laurenţiu Toma, este de părere că Suceava, Bacăul şi Constanţa puteau să evolueze foarte bine şi-n Liga Naţională.
„Am avut parte de un meci destul de tensionat, unul de încărcătură fizică şi psihică. Ştiam că Suceava este o echipă redutabilă, mai puternică decât Bacăul. Noi am venit cu gândul de a câştiga şi am făcut-o, iar după părerea mea promovarea se va juca în trei, noi, Suceava şi Bacăul, echipe ce trebuiau să fie în Liga Naţională, deoarece în acest sezon sunt formaţii mult mai slabe în primul eşalon. Noi avem ca obiectiv şi Cupa României, deoarece vrem să prindem o cupă europeană încă din acest sezon, pentru a nu mai aştepta încă un an”, a declarat Laurenţiu Toma.
 
Rezultatele etapei a III-a
LPS Piatra Neamţ – CS Bucovina Vicov                   44 – 27(24 – 13)
HD Teleorman Alexandria – Poli Unistil Iaşi              32 – 32(12 – 14)
HC Buzău 2012 – CSU Târgovişte                           37 – 20(15 – 13)
HC Farul Constanţa – CSM Cimentul Bicaz              52 – 24(29 – 12)
CSM Bucureşti II – Atletico Alexandria                    36 – 38(15 – 19)
GSIP Moreni – Ştiinţa Municipal Bacău                   20 – 37(8 – 20)
CSU Suceava – HC Dobrogea Sud                         29 – 33(15 – 16)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii