Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:44 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Haşotti Margaret Thatcher şi Angela Merkel nu sunt modele de urmat în politică

ro

08 Sep, 2012 20:28 1762 Marime text
Ministrul Culturii, Puiu Haşotti, le-a felicitat pe participantele la Şcoala de Vară a femeilor liberale că nu îşi fac modele în politică, susţinând că nici Margaret Thatcher, nici Angela Merkel nu sunt modele de urmat, transmite corespondentul Mediafax. Haşotti şi-a început discursul recunoscând că nu îi este uşor să vorbească în faţa un public format din femei în mare majoritate: "Este greu ca bărbat să vorbeşti în faţa atâtor doamne ştiut fiind faptul că dumneavoastră aveţi apanajul vorbirii cu precădere". Apoi, ministrul Culturii a avertizat că discursul său are o perspectivă culturală, susţinând că încearcă să-l contrazică pe Andrei Pleşu, care l-a numit "tembel intelectual". "Nu ştiu dacă vă voi supăra sau nu, dar voi vorbi mai mult dintr-o perspectivă să-i spunem culturală, şi aşa Andrei Pleşu m-a făcut tembel intelectual, poate voi încerca să-l contrazic", a spus Haşotti. De asemenea, ministrul Culturii i-a oferit o cutie cu baclavale preşedintei organizaţiei femeilor liberale, Lucia Varga, sperând ca astfel să îşi "îndulcească prezenţa" şi să se treacă mai uşor peste micile supărări pe care le-ar putea provoca discursul său. El a ţinut să sublinieze că femeile din politică nu îşi iau modele, nici din ţară, nici din străinătate şi că nici nu ar avea ce modele să urmeze. "Dumneavostră aveţi un avantaj, nu vă faceţi modele dintr-un orgoliu foarte frumos pe care îl aveţi. Noi avem un orgoliu urât şi ne facem modele pe care nu le putem atinge. Iată de exemplu, Caesar l-a avut model de Alexandru, Napoleon l-a avut model pe Caesar, Carol cel Mare l-a avut model de Împăratul Augustus. Dumneavoastră până acum, cel puţin în politică, nu aţi avut modele pentru că nici Margaret Thatcher nu a fost un model, nici Angela Merkel nu este un model, nicidecum, nici Tansu Ciller, fostul premier al Turciei, nu vă poate fi model. Sunt diferenţe evident, e diferenţă între Elena din Troia şi alte Elene, Elena Cuza, nu m-am gândit la altcineva", a afirmat Puiu Haşotti.
Ministrul Culturii a participat, sâmbătă, la deschiderea Şcolii de Vară a femeilor liberale, care se desfăşoară la sfârşitul acestei săptămâni la Eforie Nord.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gigel 09 Sep, 2012 04:09 Doua doamne ale politicii internationale ! libralul parat,de la malul marii,are alt model norica nicolai,din breasla procurorilor pontisti - aferim nea puiule,ca mata mai rar !