Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hans Klemm – „România va intra pe o direcție nouă, mai pozitivă”

ro

20 Dec, 2015 12:37 1810 Marime text
SUA intenţionează să-i susţină în totalitate pe preşedintele Iohannis, prim-ministrul Cioloş şi guvernul său, a declarat ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, într-un interviu acordat postului Digi24.
 
„Vom rămâne un puternic aliat, partener și prieten al României. Cred că acum există mari speranțe că România va intra pe o direcție nouă, mai pozitivă, dar acest lucru cere timp și va fi nevoie de sprijinul românilor. Vom vedea și trebuie să sperăm în continuare că instituțiile românești vor oferi oamenii pe care i-a cerut strada în noiembrie'', a precizat Klemm.
 
În opinia sa, corupția și lipsa infrastructurii sunt principalele vulnerabilități ale României: „SUA au susținut foarte puternic lupta României împotriva corupției și cred că s-au făcut eforturi semnificative în această direcție în ultimii ani, prin acordarea de resurse procurorilor și măsuri de asigurare a unui sistem judiciar independent și o respectare deplină a statului de drept. Alte obstacole includ infrastructura. Am călătorit puțin prin România. Unele dintre șosele sunt excelente, îmi aduc aminte de autostrăzile din Germania, însă mai este nevoie de multe eforturi pentru a lega infrastructura rutieră, feroviară și energetică a României cu cea a restului Europei. Folosirea eficientă a resurselor disponibile României prin fonduri europene este, cred eu, vitală. Apoi, ascultându-i pe oamenii de afaceri români, americani și străini, un alt domeniu care merită atenție, iar guvernul Cioloș i-o acordă, este administrația publică, asigurarea eficienței, receptivității, transparenței acesteia și a utilizării resurselor disponibile provenite atât de la contribuabilii români, cât și de la Uniunea Europeană, în cel mai eficient mod cu putință", a declarat Klemm.
 
Sursa foto: Facebook - U.S. Embassy Bucharest
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii