Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hans Klemm - Parteneriatul strategic dintre România și SUA rămâne foarte solid

ro

08 Dec, 2015 14:58 1975 Marime text
Parteneriatul strategic dintre România și SUA rămâne foarte solid, extrem de necesar, spune ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, după înâlnirea cu membrii Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților.
 
„Cred că România a demonstrat că poate fi un partener strategic de nădejde pentru SUA", a subliniat deputatul UDMR Laszlo Borbely. Potrivit acestuia, una dintre problemele abordate cu ambasadorul american a fost cea a vizelor. „Ceea ce ne doare foarte mult - să ne introducă și pe noi în programul Visa Weaver, pentru că vreau să vă spun că, în 2014, deja 9,8% au fost numai cei care au fost refuzați la viză. E o perioadă mai dificilă și pentru SUA, anul viitor vor fi alegeri, deci lucrăm împreună pentru a facilita pentru cetățenii români să meargă în SUA. Eu sper că nu numai la nivelul administrației Guvernului SUA, ci și la nivelul Congresului va fi o deschidere, pentru că Polonia și noi suntem în această situație", a susținut Borbely, citat de Agerpres.
 
Dialogul cu ambasadorul american a mai vizat zona de securitate a Mării Negre, drepturile diferitelor comunități de cetățeni din zonă, posibilitatea elaborării unei legi a lobby-ului, dar și construirea unui brand de țară.
 
Sursa foto: b1.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii