Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:13 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hans Klemm, îngrijorat "Faptul că o persoană condamnată a fost aleasă primar transmite un mesaj periculos către partenerii României"

ro

08 Jun, 2016 17:19 1995 Marime text
Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a luat pulsul alegerilor locale ce tocmai s-au încheiat în România. Aflat la Universitatea din Bucureşti, Klemm a susținut discursul "NATO in the 21st Century" și a răspuns întrebărilor studenților instituţiei.
 
În opinia diplomatului american, „faptul că persoane care au probleme cu justiția - în speță un primar condamnat - au câștigat alegerile locale transmite un mesaj periculos către SUA, către partenerii internaționali ai României și către cetățenii români".
 

"Votanții români au vorbit. Au ales candidatul care le-a plăcut cel mai mult. Este greu să înțeleg modul în care ei au gândit, dar acum aleșii au șansa să facă tot ce pot pentru cei care i-au pus în funcție", a adăugat Klemm.

 
Diplomatul american este de părere că partidele politice trebuie să se concentreze asupra alegerilor parlamentare din noiembrie.
 

"Aș încuraja partidele să selecteze candidații care vor reprezenta România viitorului", a punctat Hans Klemm.

 
Diplomatul american a menţionat faptul că problemele cu justiția ale unor aleși ies în evidență într-un context în care DNA este un exemplu de luptă împotriva corupției în regiune.
 

"România a fost o insulă de stabilitate în această parte a lumii. (...) A fost văzută în regiune ca model pentru lupta împotriva corupției. (...) DNA a fost rugată de alte țări să asigure asistență în ceea ce privește lupta împotriva corupției", a adăugat ambasadorul SUA la București.

 
Sursa foto: ZIUA de Constanta

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii