Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:16 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hans Klemm încurajează Ministerul Sănătății să ofere gratuit femeilor metode de detectare a cancerului

ro

22 Oct, 2015 11:57 1237 Marime text
Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, încurajează Ministerul Sănătății să ofere gratuit în continuare femeilor metode de detectare precoce a cancerului.
 
„Detectarea precoce și metodele de screening pot preveni cancerul prin detectarea leziunilor și tratarea acestora înainte ca ele să devină canceroase. România a recunoscut acest fapt prin Strategia Națională pentru Sănătate 2014-2020 și dl ministru a discutat o serie de măsuri pentru a preveni și pentru detectarea precoce a cancerului. Aș vrea să încurajez în continuare Ministerul Sănătății să facă metodele de detectare precoce a cancerului disponibile fără plată pentru toate femeile. Este important să se popularizeze formele de prevenire a cancerului printr-un stil de viață sănătos, dietă adecvată, limitarea expunerii la soare, limitarea consumului de tutun și alcool. (...) Aceste lucruri trebuie învățate de către cei tineri și de către copii", a spus, astăzi, ambasadorul SUA în România, în deschiderea celui de-al VII-lea Summit de cancer mamar și de col uterin, potrivit Agerpres.
 
El a indicat că toate țările sunt îngrijorare de procentul foarte mare de femei care suferă de cancer de col uterin și sân, precizând că în fiecare an 700.000 de femei mor din cauza acestei boli. Ambasadorul a menționat că în România prima cauză de deces pentru femei este cancerul, arătând că sunt afectate, în special, cele din mediul rural și din rândul etniei rome, din cauza lipsei de informare și a unui stil de viață sănătos. "Date fiind aceste statistici îngrijorătoare, România are multe provocări", a arătat ambasadorul SUA.
 
Sursa foto: bvz.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii