Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:59 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hans Klemm - Foarte curând vom avea un alt loc pe care să îl numim „acasă”

ro

17 Oct, 2015 10:39 1190 Marime text
Americanii vor avea un alt loc pe care-l vor putea numi „acasă", când România va primi prima tranşă de avioane F-16, respectiv în septembrie anul viitor, spune ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm.
 
„Foarte curând vom avea un alt loc pe care să îl numim «acasă», după ce România va primi prima tranşă de avioane F-16, în septembrie 2016. (...) Anticipez şi ştiu că liderii României speră ca, la un moment dat, România să aibă trei sau patru escadrile diferite de avioane F-16, astfel încât să fie printre cele mai bune forţe aeriene din regiune. Decizia de a achiziţiona avioane F-16 a fost una înţeleaptă din partea României, din mai multe motive, principalul fiind că acest avion multirol este cel pe care militarii americani zboară şi îl cunosc cel mai bine”, a spus Klemm, potrivit evz.ro.
 
Conform lui Klemm, prin continuarea rotaţiilor forţelor aeriene americane în România, intenţia SUA este de a-i învăţa pe militarii români tot ceea ce ştiu despre acest tip de avion. Reamintim că ambasadorul SUA la Bucureşti a participat, ieri, alături de adjunctul secretarului general al NATO, Alexander Vershbow, şi de ministrul Apărării, Mircea Duşa, exerciţiul bilateral româno-american „Dacian Viper 2015”.
 
Sursa foto: ziuaveche.ro

Citeşte şi Mircea Dușa și Hans Klemm, la bordul a două avioane F-16
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii