Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:17 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 6. „Hai, pleacă, te dau afară în şuturi” Un caz incredibil la Constanţa a explodat pe o reţea de socializare (galerie foto+video)

ro

15 May, 2016 12:54 18045 Marime text
„Avem o situaţie:
1. Casă părintească în Centrul Vechi al Constanţei.
2. Terasă alături („El Salvador", Bd Tomis nr 6), ale cărei mese şi scaune blochează intrarea în casă.
3. Patron terasă care îi intimidează sistematic pe ai mei, iar mie îmi spune că pot să fac 100 de reclamaţii, că el e zeu la Primărie şi Prefectură.
4. Poliţia care îmi spune că nu e treaba lor şi mă pasează către Primărie sau Prefectură”, aşa arată mesajul lui Nicu Damu postat pe Facebook.
 
După ce cazul a explodat pe reţeaua de socializare, am luat legătura cu Nicu Damu şi am aflat că este din Constanţa, însă locuieşte în Bucureşti. Ieri, când a venit în oraşul natal pentru a-şi vizita părinţii, a dat „nas în nas” cu o situaţie incredibilă. Acesta nu a putut intra în locuinţa sa din cauza unui... local.
 
„Am ajuns ieri şi m-am întâlnit cu aceste scaune şi mese care blocau intrarea. M-am dus către local, unde am avut parte de o discuţie încinsă la bar. «Îmi blocaţi intrarea în casă», i-am spus persoanei prezente. «Hai, bine, dispari, că rezovăm. (...) Hai, pleacă, te dau afară în şuturi. Hai dispari»”, au fost răspunsurile pe care le-am primit”, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Nicu Damu.
 
„I-am zis că îi fac reclamaţie, însă «Fă, că mă p_ş pe toţi» a fost răspunsul primit”, ne-a mai spus Nicu Damu, care a avut parte de un spectacol audiovizual impresionant. De-a lungul timpului, au avut loc şi alte divergenţe, pe motive de gălăgie. „Am sunat la Poliţia Locală, dar nimic nu s-a rezolvat”, ne-a mai declarat acesta.
 
„Acum terasa e strânsă. Au mutat masa la scara cealaltă, unde acolo cred că este tot un cetăţean mai în vârstă, uşor de intimidat, precum părinţii mei”, ne-a mai spus Nicu Damu.
 
Precizăm că familia acestuia a făcut plângere la Primărie, însă, aşa cum se vede în răspunsul primit, trebuie să se prezinte cu actul cadastral, în termen de 48 de ore, la sediul Direcţiei Poliţiei Locale, act care nu poate fi eliberat decât cu acordul tuturor proprietarilor. Însă... surpriză. „Proprietatul terasei are şi un apartament în clădire. Un cerc vicios. Autoritatea îţi dă o ecuaţie fără revolzare”, ne-a declarat Nicu Damu.
 
„Am filmat năzdrăvenia cu accesul şi am postat-o pe Facebook. O experinţă aiurea pe care am simţit nevoia să o împărtăşesc. O să declanşez toate demersurile pentru a fi rezolvată situaţia”, a promis acesta.

În contextul în care legea stipulează faptul că o altă entitate privată încalcă dreptul de acces nestingherit către proprietatea ta, Victor Maxim, coordonatorul proiectului Descoperă Piaţa Ovidiu, a spus următoarele: „Nimeni nu are încă autorizaţie pentru comerţ de întâmpinare, prin urmare totul este la mică înţelegere. Soluţia este toporul! Pentru că altfel ar fi venit Pripiş de la Corp Control şi ar fi rezolvat situaţia”. De asemenea, a dat exemplul unei alte situaţii asemănătoare, pe bulevardul Tomis. „Noi ne-am strâns câţiva vecini şi am rezolvat această nesimţire cu Filicori pe Bd. Tomis, care se extindea pe tot trotuarul. Aşa că am rezolvat problema juridic”, a spus, pe Facebook, acesta. 

UPDATE 6

Cotidianul ZIUA de Constanța a încercat să ia un punct de vedere și de la reprezentanții firmei pe care funcționează Pub-ul, la numerele de telefon oferite de Registul Comerțului, însă persoana care ar fi putut oferi informații despre acest caz, nu doar că nu a dorit să se prezinte, ba mai mult a precizat că dat fiind faptul că este duminică, o zi de stat în familie, nu face declarații, iar mai apoi a închis telefonul. În momentul în care o să avem un punct de vedere oficial, îl vom publica. 

UPDATE 5

Terasa „El Salvador Pub & Bistro” funcționează pe firma Insider SRL, înființată în 2004, cu sediul social în Constanța, pe strada Ștefan Mihaileanu numărul 59, având un capital social subscris de 200 lei, integral vărsat, iar actvitățile principale fiind cele ale „agenţiilor de publicitate”. Asociatul unic al societății este Eduard Cristian Karcher, ce are și calitatea de administrator cu puteri depline. 


UPDATE 4
 
La faţa locului s-a deplasat un poliţist de la Secţia 3. În urma discuţiei purtate cu Nicu Damu, i-a spus acestuia să depună o plângere.

UPDATE 3
 

La postarea de pe Facebook a lui Nicu Damu, El Salvador Pub & Bistro a notat „Vă mulţumim pentru interesul acordat şi vă putem transmite următoarele: Mesele şi scaunele au fost amplasate conform proiectului depus la Primărie pentru autorizare Terasă. Ne cerem scuze pentru clienţii noştri care simţindu-se bine la un pahar de vorbă au fost surprinşi de ploaia torenţială de sâmbătă seară şi au încercat să se adăpostească în locuri ferite, astfel incomodând accesul domnului Damu în imobil. Problema a fost rezolvată în maxim zece minute!”, a scris El Salvador Pub & Bistro.  
 
Şi Nicu Damu a revenit pe Facebook cu următorul mesaj: „Acum 15 minuite a spart o sticlă lângă mine şi m-a ameninţat că mă rezolvă”.

UPDATE 2

În legătură cu acest caz l-am contactat telefonic pe Ionuţ Pripişi, adjunctul Poliţiei Locale Constanţa şi şeful Corpului de Control din Primăria Constanţa, care ne-a declarat că nu este la curent cu această situaţie. Însă, în cursul zilei de mâine, ne va oferi mai multe informaţii.

UPDATE 1
 
Nicu Damu a revenit cu un mesaj pe Facebook. „Alertat de reacţia din online, zeul a mişcat un pic mesele. Acum e mai ok, dar, când vin muşteriii peste câteva ore, se va forma aceeaşi vânzoleală. În plus, masa mutată de la scara mea va bloca intrarea vecinului de alături. Vecin mai puţin vocal, deci mai uşor de «împachetat»”, a precizat acesta.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • amauri 16 May, 2016 17:24 Corpul de control al primariei cu ce se ocupa? eu stiam ca efectueaza vizite pe teren la agentii economici. Daca nu au luat masuri, inseamna ca e perfect legal ce au facut administratorii barului. Sau, daca nu e legal, atunci cine raspunde din partea primariei? domn' primar e in campanie, nu are timp de chestiuni si abuzuri marunte..
  • Blue 15 May, 2016 14:53 Mai este o PROBLEMA MAJORA cu muzica si galagia produsa de terasele vecine si cu vecinii zgomotosi din bloc in tot orasul (probabil ca si in alte orase mari ale Romaniei). 1) Politia locala nu se baga sub nici o forma , astia stiti cu ce se ocupa : plimbatul familiilor si copiilor si sefilor pe la gradinita, scoala, piata, etc. ; 2) Politia - Sectia DEZORDINE Publica nu se implica din cauza ca patronii si scandalagii in general (si in mod particular in Constanta) au pile mari pe la Politie, si ei vor "sa-si manance linistiti painea" pana la iesirea la pensie - pentru ca ies foarte repede la pensie, ce sa-i faci sunt obositi saracii de atata dormit pe ei; pe deasupra ei spun ca nu au aparat de masurat zgomotul DESI legea spune ca ar trebui sa aiba indeajuns de multe chiar; 3) Primaria si oficialii din Primaria Mafiota Constanta sunt cei mai buni prieteni ai patronilor si smecherasilor cu gura mare; Astia la fel spun ca nu au aparate de masurat zgomotul; 4) Agentia de Mediu are 1 SINGUR APARAT PENTRU TOT JUDETUL SI ALA NEVERIFICAT metrologic; Deci, dupa cum se vede TOTI se ascund dupa o lege stramba, care, dupa cum afirma Politia, ar impune masuratori de zgomot, desi in legea ordinii publice nu se specifica nimic de genul asta !! Asa se intampla cand niste penali fac Legile in Parlament, legi modificate ultima data de "dottore" Ponta !! Si nu in bine !! Suferim cate 60-100 de oameni intr-un bloc din cauza unui nebun caruia Politia nu se hotaraste sa il amendeze pana lesina !! Sau cate 3-4 blocuri din cauza unui tembel care si-a facut si el o terasa si tine muzica ca un dement pana la 3-4 dimineata. Apropo, cum naiba, i-au dat de la Primarie Autorizatie de Functionare, stiind ca are localul langa spatiile de locuit: blocuri, case, etc ?