Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul a transferat pe şest Transelectrica şi Transgaz de la Ministerul Finanţelor la SGG, adică de sub controlul liberalilor sub controlul social-democraţilor

ro

14 Feb, 2014 13:58 1683 Marime text
Guvernul a aprobat in ultima sedinta care a avut loc miercuri transferul companiilor Transelectrica si Transgaz de la Ministerul Finantelor la Secretariatul General al Guvernului. Practic, au trecut de la o institutie controlata de liberali la una controlata de social-democrati. Ordonanta de Urgenta a fost aprobata fara si fi fost anuntat proiectul in prealabil, in conditiile in care situatia de la Ministerul Finantelor este neclara in urma demisiei ministrului Daniel Chitoiu. Abia, astazi, dupa doua zile de la aprobare, Guvernul a anuntat acest transfer.
In urma acestui transfer, toate companiile energetice au ajuns sub controlul PSD. Companiile producatoare si distributia se afla in subordinea Departamentului pentru Energie. In conditiile in care legislatia europeana nu permite sa existe acelasi actionari si la companiile producatoare si la cele de transport al energiei electrice si gazelor naturale, Transelectrica si Transgaz au fost transferate anul trecut la Ministerul Finantelor. Insa doar pentru putin timp avand in vedere ca acestea au ajuns acum la SGG.
Sursa: HotNews
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii