Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul a majorat la ANSVSA cu 200 numărul de posturi pentru activitatea de control

ro

02 Sep, 2015 16:57 1015 Marime text
 
Guvernul a majorat la ANSVSA cu 200 numărul de posturi pentru activitatea de control  

Guvernul a decis printr-o Hotărâre, suplimentarea cu 200 a numărului de posturi de natură contractuală, pe durată determinată, pentru activitatea de control a Autorității Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).  

 "Astfel, numărul posturilor cu atribuții de control, pe perioadă determinată, va crește de la 1.162 la 1.362. Majorarea numărului de posturi se face cu respectarea prevederilor art. 31 din OUG 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr 71/2015, cu modificările și completările ulterioare. Plata personalului contractual care efectuează controlul oficial se asigură din veniturile proprii ale Direcțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor județene, respectiv a municipiului București, obținute de către acestea din domeniile specifice în care personalul respectiv își desfășoară activitatea, respectiv: tarife pentru activități sanitar-veterinare și de laborator, din consultanță, acțiuni de dezinfecție, dezinsecție, deratizare, examene și lucrări de laborator etc.", se precizează într-un comunicat al Guvernului transmis AGERPRES.

Măsura a fost luată pentru asigurarea controlului sanitar veterinar și siguranță alimentară pentru cele 32.161 de unități supuse controlului oficial al ANSVSA.

"Controlul oficial vizează verificarea activităților de prelucrare, procesare, depozitare, transport, valorificare și comercializare a produselor și subproduselor alimentare de origine animală și nonanimală de pe teritoriul țării noastre", se mai arată în comunicatul citat.

Sursa: agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii