Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul a aprobat OUG privind reorganizarea DIPI

ro

02 Nov, 2016 16:24 3593 Marime text
Guvernul a adoptat în şedinţa de astăzi proiectul de OUG privind reorganizarea Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) din cadrul Ministerului de Interne. În urma reorganizării, va fi înfiinţată Direcţia Generală de Protecţie Internă (DGPI), o structură militarizată.

Directia Generala de Protectie Interna se va infiinta in subordinea Ministerului Afacerilor Interne si va functiona ca structura specializata cu atributii in domeniul securitatii nationale, din aria de competenta a acestui minister, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Noua structura va desfasura activitati informativ-operative, exclusiv pe domeniul de competenta al MAI, ceea ce va asigura departajarea de celelalte structuri cu atributii in domeniul securitatii nationale. Odata cu crearea acestei structuri se va desfiinta Departamentul de Informatii si Protectie Interna.

DGPI va contribui la realizarea misiunilor MAI alaturi de Politia Romana, Jandarmeria Romana, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Politia de Frontiera Romana, Inspectoratul General pentru Imigrari, Administratia Nationala a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale, Agentia Nationala Antidrog si Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane. De asemenea, aceasta structura va face parte din sistemul national de aparare si din Comunitatea Nationala de Informatii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii