Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grupul Rompetrol lansează programul „Împreună pentru fiecare" 2012

ro

03 Apr, 2012 16:30 1018 Marime text

Grupul Rompetrol lansează a patra ediţie a programului naţional de responsabilitate socială „Împreună pentru fiecare", destinat dezvoltării comunităţilor locale. În perioada 2009-2011, Grupul a susţinut implementarea a 55 de proiecte din domeniul sănătaţii sau al protecţiei mediului, beneficiarii direcţi şi indirecţi fiind de aproximativ 200.000 de persoane.

„Aceste rezultate ne motiveaza să continuăm acest program, să încurajăm ONG-urile, autorităţile locale, instituţiile publice, persoanelor fizice cu atitudine civică şi spirit antreprenorial să găsească soluţii la problemele de mediu sau de sănătate existente la nivel local, iar cu sprijinul nostru, acestea să fie implementate în beneficiul întregii societati. De asemenea, acesta crează premisele necesare atragerii şi implicării locuitorilor şi a autorităţilor de resort în realizarea de proiecte similare şi în alte domenii", declară Alexey Golovin, Director Marketing şi Comunicare al Grupului Rompetrol.

Astfel, cei interesaţi au posibilitatea de a înscrie în perioada 02 aprilie - 20 mai 2012 proiecte în domeniul sănătăţii sau al protecţiei mediului. Proiectele se pot depune pe site-ul programului http://www.impreunapentrufiecare.ro/ .

Activităţile eligibile pentru proiectele aferente programului „Împreună pentru fiecare" sunt renovarea, reabilitarea şi/sau dotarea unităţilor care asigură servicii medicale şi activităţi de sănătate publică auxiliare, iar în cazul proiectelor de protecţie a mediului: conservarea şi menţinerea/ îmbunătăţirea condiţiilor de mediu existente la nivel local prin diverse activităţi. Programul are două categorii de buget, de 45.000 RON şi 90.000 RON (două proiecte de această valoare vor fi selectate).

Câştigătorii vor fi desemnaţi pe baza unui vot public prin intermediul mediului online (Facebook si website, cu pondere 25 %) şi a unui juriu compus din reprezentanţi Rompetrol şi specialişti din mediul ONG (cu pondere de 75%). La evaluare proiectelor de către juriu, se va avea în vedere motivaţia socială şi impactul local: numărul persoanelor influenţate de problema respectivă, numarul voluntarilor din comunitate care se pot implica în soluţionarea problemei. De asemenea, aplicantul trebuie să stabileasca un parteneriat cu autorităţile locale şi să dovedească angajamentul comun pe termen lung pentru dezvoltarea şi păstrarea rezultatelor proiectului ce face subiectul aplicaţiei.

Anunţarea câştigătorilor se va face pe 29 iunie, după perioada de jurizare şi evaluare în teren a proiectelor înscrise, iar implementarea trebuie să se realizeze până la sfârşitul lunii octombrie 2012.

În perioada 2009 - 2011 au fost inscrise în cadrul programului „Împreună pentru fiecare" 800 de proiecte, iar 55 de comunităţi locale au primit finanţare pentru proiectele lor la nivel naţional. Bugetul alocat de Grupul Rompetrol implementării proiectelor a depăşit 700.000 euro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii