Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:41 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grupul Constanţa – Palas, câştigător Rezultatele „Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă”

ro

05 Jun, 2015 11:16 2904 Marime text
În cadrul calendarului competiţional al pompierilor militari, ieri, începând cu ora 07.00, la sediul Secţiei de Pompieri Mangalia, s-a desfăşurat etapa pe inspectorat a „Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă”, competiţie organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea” al  judeţului Constanţa.


 
La startul concursului s-au aliniat echipele de pompieri militari ale celor trei grupuri de intervenţie din cadrul inspectoratului (Grupul 1 Constanţa - Palas, Grupul 2 Constanţa - Port şi Grupul 3 - Cernavodă), fiecare dintre acestea având în componenţă zece sportivi, un antrenor şi un conducător de lot.


 
Îndemânarea profesională, spiritul de echipă şi aptitudinile sportive ale pompierilor militari participanţi la competiţie au fost verificate pe parcursul celor patru probe specifice: ,,Scara de fereastră”, ,,Pista cu obstacole pe 100 de metri”, ,,Ştafeta 4 x 100 de metri” şi ,,Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă ”. 
 


Parcurgerea fiecărei probe a presupus multă pricepere, pregătire continuă, concentrare şi bineînţeles, viteză de reacţie, altfel spus, atribute necesare asigurării unei intervenţii prompte la cele mai înalte standarde şi la oricare dintre solicitările din partea  populaţiei.


 
Competitorii au fost în permanenţă încurajaţi de colegi şi coechipieri, cei mai antrenaţi dintre ei reuşind să obţină rezultate meritorii.
 


La finalul competiţiei, clasamentul a fost următorul:
Locul I – Grupul 1 Constanţa - Palas;
Locul II – Grupul 2 Constanţa - Port;
Locul III – Grupul 3 Cernavodă.


 
În urma acestui concurs va fi definitivat lotul reprezentativ al inspectoratului, care va participa la faza interjudeţeană a competiţiei ce se va desfăşura în luna iulie, în judeţul Ialomiţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii