Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grupul Clienților cu Credite în CHF Constănţenii au participat la mitingul de protest organizat în Piața Constituției (video+galerie foto)

ro

09 Feb, 2015 10:37 1553 Marime text
Grupul Clienților cu Credite în CHF au scandat, ieri, în timpul mitingului: „Afară cu francul din țară”, „Jos cămătarii”, „Conversia”, „Jos Isărescu”, „BNR, nu uita, asta este vina ta” și au agitat pancarte pe care era scris „Banca = cămătar legalizat de BNR și de stat”, „BNR + Banca + Clienți = Vinovați, De ce doar noi suntem penalizați?”, „Statul dacă se ascunde, Isărescu cui răspunde?”, „Ianuarie 2007 — rata 400 CHF = 800 lei, ianuarie 2015 — rata 400 CHF = 1.800 lei”, „Je Swiss dator vândut”.

Grupul Clienților cu Credite în CHF solicită Guvernului, Camerei Deputaților, Băncii Naționale și băncilor comerciale convertirea în lei a creditelor în valută, respectiv a celor în franci, euro și dolari.
 
Pe pagina reţelei de socializare au fost postate şi mai multe filmări video, una dintre ele fiind însoţită de mesajul: „Micul grup din Constanţa în piaţa Constituţiei, eu cameramanul de ocazie, îmi cer scuze pentru o filmare nu foarte bună, tremuram cu toţi din toţi rărunchi de frig, însă încântaţi că am fost şi pentru a doua oară în piaţă. Data viitoare poate vom fi mai mulţi!”.
 

 
Acţiunea Grupului pentru persoanele cu credite în CHF este una care nu lasă fără răspuns sau ecou restul persoanelor, mai mult sau mai puţin afectate de creşterea francului elveţian.
 
Mai mulţi utilizatori au postat mesaje de felicitări la adresa persoanelor care au participat la această acţiune de protest.
 
„Felicitări şi vouă..tuturor care aţi fost la Bucureşti!!”, sau 
”Felicitări. Am fost cu gândul alături de voi”.
 
Amintim că, ieri, aproximativ 40 de persoane au protestat, paşnic, în faţa sediului Agenţiei BNR de pe bulevardul Mamaia, în apropierea intersecţiei cu strada Ion Raţiu.
 
Oamenii au purtat pancarte care aveau diverse mesaje, cum ar fi: “BNR reglementează doar cum băncile dictează”, ”banca=cămătar legalizat de BNR şi de stat” sau ”FMI=Fondul mafiot internaţional”.
 
Protestatarii fac parte din Grupul clienţilor cu credite în CHF (franci elveţieni – n.red).
 

Proteste similare au avut loc între orele 12.00 şi 15.00 la Bucureşti, Craiova, Iaşi, Cluj şi Timişoara. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii