Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:03 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grupare specializată în trafic de migranți, destructurată

ro

11 Mar, 2016 11:45 1594 Marime text
 
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti și poliţişti de frontieră din cadrul I.G.P.F. - Centrul de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucureşti – Otopeni, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au destructurat o grupare specializată în trafic de migranţi.
 
În perioada iunie 2015 - decembrie 2015, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti și poliţişti de frontieră din cadrul I.G.P.F. - Centrul de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucureşti – Otopeni, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au documentat activitatea infracţională a respectivei grupări specializate în trafic de migranţi, ce acţiona pe teritoriul României, Bulgariei, Greciei, Turciei şi al Irakului.
 
Din cercetători a reieșit că activitatea infracţională a membrilor presupunea organizarea grupurilor de migranţi în ţările de origine, ulterior fiind transporţi pe ruta Irak–Turcia-Cipru-Bulgaria-România, destinaţiile finale fiind Germania, Anglia, Suedia sau Norvegia, unde urmau să solicite azil politic. Pentru aceasta, fiecare migrant ar fi achitat membrilor grupului infracţional aproximativ 12.000 de dolari.
 
Migranţii ar fi obţinut vize turistice aparținand unor state U.E., în baza cărora intrau legal pe teritoriul României, unde erau cazaţi la mai multe adrese din Bucureşti şi județul Ilfov.
 
Ulterior, membrii grupării i-ar fi transportat spre frontiera de vest a României, iar aceştia ar fi încercat să iasă în mod fraudulos din ţară, folosind diferite metode: ascunşi în autocare, remorci ale TIR-urilor, sau folosind acte de identitate bulgăreşti false.
În perioada iunie - august 2015, au fost depistate în flagrant, în P.T.F. Nădlac şi Cenad,  patru grupuri formate din 14 persoane, cetăţeni irakieni, în timp ce încercau să iasă ilegal din ţară pe la graniţa cu Ungaria.
 
Operaţiunea a fost finalizată în cursul lunii decembrie 2015 când, în baza mandatelor de percheziţie domiciliară emise de Tribunalul Bucureşti, poliţiştii au efectuat trei percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov.
 
Persoanele implicate, trei cetăţeni români (o femeie şi doi bărbaţi) şi doi irakieni, au fost  prezentate procurorului din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Bucureşti, fiind cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trecere frauduloasă a frontierei de stat şi trafic de migranţi.
 
Activitățile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Acțiunea a fost desfăşurată împreună cu poliţişti de frontieră din cadrul I.G.P.F. – Centrul de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucureşti Otopeni, I.T.P.F. Timişoara, I.T.P.F. Oradea şi cu jandarmi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii