Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:43 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grupare specializată în furturi din autotrenuri în mers, destructurată de polițiști

ro

28 Dec, 2015 23:03 1807 Marime text
Polițiștii au reținut zece persoane, în urma perchezițiilor domiciliare în București, Ilfov, Ialomița, Argeș și Prahova pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în furturi din autovehicule și tâlhării, informează un comunicat IPJ Ilfov transmis AGERPRES.

 Potrivit sursei citate, perchezițiile, efectuate luni dimineață, au vizat zece bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 42 de ani care, în perioada septembrie — decembrie, ar fi comis mai multe furturi de bunuri, transportate cu autotrenuri, pe rutele naționale, prin ruperea sigiliilor și tăierea prelatei vehiculului, precum și furturi din autoturisme, prin metoda înțepării anvelopei.

În cazul furturilor din autotrenuri, cei în cauză sunt bănuiți că ar fi încadrat, în trafic, cu propriile autoturisme, autovehiculul vizat, iar în mers una dintre persoane ar fi urcat de pe capota autoturismului în autotren și ar fi sustras bunuri.

În ceea ce privește furturile din autoturisme, aceștia ar fi înțepat anvelopele mașinilor, profitând de încetinirea acestora, în trafic, iar când șoferul oprea pentru remedierea avariei ar fi sustras genți și alte bunuri de valoare aflate la vedere.

În anumite cazuri, pentru a-și asigura scăparea și păstrarea bunurilor sustrase, ar fi folosit acte de violență asupra victimelor.

''Din investigații, a reieșit că faptele ar fi fost săvârșite în special în județul Ilfov, dar și în județele Argeș, Ialomița, Vâlcea și Timiș. În urma perchezițiilor au fost găsite sume de bani și obiecte de valoare, posibil provenite din săvârșirea de infracțiuni'', se precizează în comunicatul citat.

Cei zece bărbați sunt cercetați pentru constituire de grup organizat în vederea comiterii de infracțiuni, furt calificat, tâlhărie calificată și dare de mită.

Pe numele acestora au fost emise ordonanțe de reținere, urmând ca în cursul zilei de marți să fie prezentați magistraților cu propuneri legale corespunzătoare.

Sursa: AGERPRES 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii