Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:05 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grupare de de traficanți de droguri, destructurată de procurorii DIICOT. Cum acționau suspecții

ro

06 Nov, 2017 14:52 1156 Marime text
În perioada aprilie – noiembrie 2017, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Braşov au monitorizat şi destructurat o grupare de traficanţi de droguri de risc şi de mare risc, ce acţiona prin aprovizionarea cu substanţe stupefiante din străinătate, în special din Spania, drogurile fiind importate atât în municipiul Braşov cât şi în municipiul Bucureşti, împărţite între membrii grupării şi distribuite către clienţi interesaţi.
 
În cursul lunii octombrie 2017 şi în intervalul 01 – 02.11.2017 au fost realizate trei constatări ale unor infracţiuni flagrante, comise de către diferiţi suspecţi, fiind capturate cu aceste ocazii droguri de risc şi de mare risc, cum ar fi cannabis, rezină de cannabis (haşiş), comprimate de MDMA şi cocaină.
 
La data de 01.11.2017 au fost efectuate un număr de 10 percheziţii domiciliare, fiind ridicate de la locuinţele suspecţilor droguri de risc şi de mare risc, cum ar fi cannabis, rezină de cannabis (haşiş), comprimate de MDMA şi cocaină.
 
În cauză, s-a reuşit confiscarea totală a cantităţii de 320 grame cannabis, 190 grame rezină de cannabis (haşiş), 35 grame cocaină şi 2 comprimate conţinând MDMA.
 
Pe parcursul cercetărilor procurorii au indisponibilizat în vederea confiscării speciale diverse sume de bani în lei, euro, USD şi lire sterline, în valoare totală estimativă echivalentă a 54.000 lei.
 
Cu ocazia acţiunilor derulate au fost emise un număr de 14 mandate de aducere, persoanele fiind conduse pentru audieri la sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Braşov.
 
În cauză, Tribunalul Braşov a dispus arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile a unui număr de       7 inculpaţi, iar alţi 2 inculpaţi sunt cercetaţi sub control judiciar, pentru săvârşirea infracţiunilor de   trafic internaţional de droguri de risc şi trafic de droguri de risc.
 
Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Braşov, DCCO Serviciul Antidrog Bucureşti, IPJ Braşov – Serviciul Poliţiei Rutiere, S.I.A.S. Bucureşti.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.
 
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii