Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:21 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grup infracțional specializat în fraudarea societăților de asigurare, destructurat. Cum acționau membrii grupării

ro

19 Oct, 2017 21:03 1884 Marime text
Polițiștii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au destructurat un grup infracțional specializat în înşelăciuni privind asigurările.

La data de 19 octombrie a.c., poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează 8 percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune privind asigurările, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, înşelăciune şi constituire de grup infracţional organizat.

Vor fi puse în aplicare 25 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri și dispunerea măsurilor legale.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012 – 2013, cei în cauză, prin intermediul unei societăţi comerciale ce avea ca obiect de activitate principală întreţinerea şi repararea autovehiculelor, ar fi desfăşurat activităţi de natură ilicită, fiind atraşi în activitatea infracţională şi 14 inspectori de daună, care ar fi sprijinit grupul infracţional.

Astfel, membrii grupului infracţional ar fi acţionat în două moduri.

Persoane de bună credinţă, implicate în evenimente rutiere, care deţineau sau utilizau autovehicule asigurate facultativ cu poliţă valabilă introduceau în vederea efectuării de reparaţii autoturismul în societatea menţionată, însă avariile autovehiculelor erau amplificate fictiv, fără ştirea proprietarului/utilizatorului, iar documentele iniţial întocmite ar fi fost înlocuite cu unele falsificate, care consfinţeau o situaţie de fapt nereală.

Ulterior, autoturismele erau reparate, se întocmeau cereri de despăgubire de la societatea de asigurări, după care asiguratorul vira bănuiţilor suma de bani corespunzătoare reparaţiei.

Totodată, în cazul autoturismelor avariate de posesori cu vinovăţie şi care nu posedau poliţe facultative, ar fi beneficiat de prelucrarea unor fotografii cu autovehiculele în cauză, astfel încât să nu fie vizibile avariile existente şi implicit să nu fie menţionate în inspecţia de risc, după care se încheia poliţa de asigurare facultativă, urmând ca la un interval de 2-3 luni deţinătorul autoturimului să fie chemat în service, unde ar fi fost provocate în mod voluntar avarii sau accentuate cele deja existente.

Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este estimat la peste 400.000 de euro.

Persoanele implicate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului  Furturi  de Autovehicule, din București.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii